One UI 6.1 dobija novu Samsung Find aplikaciju za lociranje izgubljenih predmeta

Nova aplikacija koja menja deo Smart THings funkcija, zove se Samsung Find, i služi kao centralno mesto za pronalaženje ljudi, predmeta i uređaja

One UI 6.1 dobija novu Samsung Find aplikaciju za lociranje izgubljenih predmeta

Nova aplikacija koja menja deo Smart Things funkcija, zove se Samsung Find, i služi kao centralno mesto za pronalaženje ljudi, predmeta i uređaja. Operativni sistem One UI 6 kompanije Samsung je već neko vreme dostupan i bazira se na Android 14 platformi kompanije Google.

Međutim, verzija operativnog sistema koja dolazi sa najnovijim pametnim telefonima kompanije, Samsung Galaxy S24 serijom, je One UI 6.1. To, zajedno sa činjenicom da One UI 6.1 uključuje niz novih funkcija, razlog je zbog kojeg mnogi nazivaju najnovije ažuriranje “pravim” One UI 6.

Nema boljeg dokaza koji podržava ovu tvrdnju od dodavanja nove aplikacije u One UI 6.1, koju je pronašao insajder Mishaal Rahman. Naziva se Samsung Find, i služi kao centralno mesto za pronalaženje ljudi, predmeta i uređaja. Rahman je objavio slike ekrana na aplikaciji X, što nam je pružilo uvid u Samsung Find aplikaciju, prenosi 9to5Google.

Samsung Find je zasebna i intuitivna aplikacija

Pre nego što je postojala Samsung Find aplikacija, način pronalaženja izgubljenih predmeta bio je putem Samsung SmartThings aplikacije. Unutar SmartThings aplikacije, funkcija omogućava korisnicima da pronađu stvari koje su opremljene Samsung SmartTags-ima. Ovaj alat izgleda da radi, ali jednostavniji način može biti korišćenje nove Samsung Find aplikacije.

Find aplikacija je nešto kao Samsungova verzija Apple Find My aplikacije, posebno u pogledu funkcionalnosti. Samsung Find uključuje mapu sa odvojenim karticama za ljude, uređaje i predmete. Kartica za ljude može prikazati lokacije prijatelja i porodice, dok će kartica za uređaje pružiti lokacije stvari poput bežičnih slušalica. Kartica za predmete radi slično kao SmartThings Find, prikazujući sve SmartTags povezane sa vašim Samsung nalogom.

Značajno odsustvo iz Find aplikacije je funkcija “obavesti kada se ostavi iza”. Ovaj alat, iako nije savršen, pokušava da vas upozori ako napustite lokaciju bez nečega. Za sada, ova funkcija nije uključena u Samsung Find, ali Rahman kaže da će biti dostupna u budućem ažuriranju. Za sada se može koristiti putem Samsung SmartThings aplikacije kroz funkciju Find.

Samsung Find aplikacija dolazi preinstalirana na uređajima sa One UI 6.1, uključujući Galaxy S24 seriju. Ostali uređaji koji se ručno ažuriraju na One UI 6.1 mogu koristiti Samsung Find, ali će morati da preuzmu aplikaciju sa Galaxy Store-a. Aplikacija će biti dostupna svuda osim u Kini, prema ovom insajderu.

Samsung Find je još jedan softverski dodatak koji se pojavljuje sa Galaxy S24 serijom, ali će na kraju stići i na starije uređaje. Prošle nedelje, Samsung je potvrdio da će Single Take režim stići na određene postojeće telefone sa One UI 6.1.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi