One UI 7 nezvanično dobija poboljšanu aplikaciju za kamere na Galaxy telefonima

Samsung bi mogao predstaviti One UI 7 krajem jula ili početkom avgusta sa redizajniranom Camera aplikacijom

One UI 7 nezvanično dobija poboljšanu aplikaciju za kamere na Galaxy telefonima

Kako se Google sve više približava stabilnom izdanju Androida 15, Samsung je ubrzao svoje napore u razvoju One UI 7. Glasine ukazuju na to da bi predstojeći Android skin za Galaxy telefone mogao doneti značajne promene i preuzeti neke dizajnerske inspiracije iz iOS-a 18. Postoji mogućnost po kojoj bi Samsung mogao zvanično predstaviti One UI 7 već krajem jula ili početkom avgusta. Pre nego što se to i desi, procurela je nova informacija koja navodno pokazuje redizajniranu Camera aplikaciju u novom skinu.

Iz snimaka ekrana koje je podelio liker @chunvn8888 na X, izgleda da će se Samsung ponovo fokusirati na korišćenje kamere jednom rukom sa dolaskom One UI 7. Redizajnirana aplikacija kamere, premešta sve kontrole na dno ekrana radi lakšeg pristupa jednom rukom. Jedan od snimaka ekrana prikazuje „More tab“ aplikacije u okviru One UI 7, gde umesto da zauzima ceo ekran, različiti režimi su postavljeni na dno za brži pristup.

Drugi snimak ekrana prikazuje razne kontrole kamere u Photo režimu, kao što su rezolucija, filter, odnos stranica itd. U Camera One UI 6 aplikaciji, one su smeštene u gornju traku sa alatima. Međutim, sa One UI 7, Samsung će ih navodno premestiti na dno, odmah iznad dugmeta za okidanje.

Zanimljivo je da će se Samsung ponovo fokusirati na korišćenje jednom rukom sa One UI 7. Kompanija je nešto slično uradila sa izdanjem One UI 3 iz 2020. godine, iako su buduća izdanja skina, napustila mnoge od tih promena.

One UI 7 bi uskoro trebao postati zvaničan sa više promena

Pored premeštanja stavki menija, kompanija će očigledno koristiti novu ikonografiju kroz čitavu aplikaciju. Insajder je takođe podelio sliku koja navodno prikazuje novi logo aplikacije Camera u One UI 7 izdanju. Ako je tačno, ovo sugeriše da bi Samsung mogao preći na crvenu tačku kao indikator kada je kamera u upotrebi. U One UI 6, kompanija koristi zeleni indikator.

Samsung bi mogao potpuno preurediti svoje ikone aplikacija sa dolaskom One UI 7. Isti izvor je ranije podelio sliku koja prikazuje novu ikonu aplikacije Gallery.

Ovi snimci ekrana One UI 7 verovatno su iz rane verzije firmvera koji je još uvek u razvoju. Dakle, do momenta kada javna beta verzija One UI 7 postane zvanična, moglo bi se desiti još promena. Sa češćim informacijama o sledećem Samsung Android skinu čiji se izlazak ubrzava, beta izdanje ne bi trebalo dugo čekati.

Ipak, moraćete sačekati javno izdanje, jer stabilna verzija verovatno neće biti dostupna pre kraja septembra ili početka oktobra, prenosi Android Police.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi