OpenAI i Microsoft ulažu 10 miliona dolara u AI alate za novinske redakcije

OpenAI i Microsoft finansiraju projekte vredne do 10 miliona dolara kako bi doneli više AI alata u novinske redakcije

OpenAI i Microsoft ulažu 10 miliona dolara u AI alate za novinske redakcije

OpenAI i Microsoft finansiraju projekte kako bi doneli više AI alata u novinske redakcije. Ovaj dvojac će dodeliti zajmove do 10 miliona dolara za Chicago Public Media, Minnesota Star Tribune, Newsday (na Long Ajlendu, Njujork), The Philadelphia Inquirer i The Seattle Times.

Svaka od ovih publikacija će zaposliti dvogodišnjeg AI stipendistu koji će razvijati projekte za implementaciju tehnologije i poboljšanje poslovne održivosti. Očekuje se da će još tri medijske kuće dobiti stipendijske zajmove u drugoj rundi.

OpenAI i Microsoft doprinose sa po 2,5 miliona dolara direktnog finansiranja, kao i 2,5 miliona dolara u softveru i kreditima za preduzeća. Vest je danas objavio Institut za novinarstvo Lenfest, koji sarađuje sa OpenAI i Microsoftom na projektu.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Do danas su veze između novinarstva i AI uglavnom varirale od sumnjičavih do spornih. OpenAI i Microsoft su tuženi od strane Centra za istraživačko novinarstvo, The New York Times-a, The Intercept-a, Raw Story-a i AlterNet-a. Neke publikacije su optužile ChatGPT za plagiranje njihovih članaka, dok su se druge tužbe fokusirale na prikupljanje web sadržaja za obuku AI modela bez dozvole ili naknade.

Ostale medijske kuće su se odlučile za pregovore; Condé Nast je jedna od najnovijih koja je sklopila dogovor sa OpenAI-jem za prava na njihov sadržaj, piše Endgadget.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi
Obrt na pomolu, Exynos 2500 bi pokretao Galaxy S25 i Galaxy S25 Plus, dok bi samo Ultra varijanta ekskluzivno dobila Snapdragon 8 Elite