Pentagon i dalje pokreće Windows 95 i 98 na kritičnim sistemima

Postoji mnogo računara na kojima se radi u Pentagonu i koji i dalje pokreću stare verzije Windowsa, a prema zvaničnim detaljima, neki od njih i dalje pokreću Windows 95 ili 98.

Američko ministarstvo odbrane počelo je migraciju na Windows 10 kao deo širih napora najavljenih u saradnji sa Microsoft-om, a tranzicija na novi operativni sistem bi trebalo da bude završena na jesen ove godine. U međuvremenu, postoji mnogo računara na kojima se radi u Pentagonu i koji i dalje pokreću stare verzije Windowsa, a prema zvaničnim detaljima, neki od njih i dalje pokreću Windows 95 ili 98.
Govoreći o naporima Pentagona za poboljšanje bezbednosti svojih sistema, Daril Higli je rekao da se mnogi od kritičnih računara i dalje baziraju na operativnim sistema koji više nemaju podršku. Tu nije samo Windows XP koji nema podršku već tri godine, već i operativni sistemi stari 20 i više godina.
“Oko 75 posto uređaja koji kontrolišu sisteme su na Windows XP operativnom sistemu ili starijim” poručio je on, dodajući da je ova statistika prikupljena na bazi posete 15 vojnih lokacija. Higli je ipak dodao da nema razloga za brigu jer ovi računari nemaju internet konekciju, pa ih je mnogo teže hakovati. To ipak nije nemoguće zato što su ovi sistemi deo veće mreže gde svakako ima računara koji su povezani na internet.
Microsoft već povlači podršku za originalnu verziju Windowsa 10
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi