Predstavljen Google Wallet, servis mobilnog plaćanja

Danas je u svojoj njujorškoj kancelariji kompanija Google otkrila dva nova proizvoda, oba sa namenom da poboljšaju trgovinu za korisnike. Jedan je mobilni servis za plaćanje nazvan Google Wallet, koji omogućava jednostavno "tap to pay" kupovanje, a drugi je servis nazvan Google Offers, direktan rival rival Groupon-a i drug

Danas je u svojoj njujorškoj kancelariji kompanija Google otkrila dva nova proizvoda, oba sa namenom da poboljšaju trgovinu za korisnike. Jedan je mobilni servis za plaćanje nazvan Google Wallet, koji omogućava jednostavno “tap to pay” kupovanje, a drugi je servis nazvan Google Offers, direktan rival rival Groupon-a i drugih sajtova za grupne kupovine, koji korisnicima pomaže da kupuju jeftinije. Kao što možda već nagađate, Google Wallet koristi NFC (near field communication) tehnologiju, što govori da je korišćenje mobilnog telefona koji podržava NFC neophodno. Korišćenje Google Wallet aplikacije zapravo pretvara vaš telefon u novčanik, jer je da bi kupili određeni proizvod potrebno samo da kliknete na kompatibilni terminal pomoću MasterCardove PayPass tehnologije.

 

 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi