Preko pet milijardi Google Android aplikacija je podložno sajber napadima

Više od pet milijardi preuzetih Google Android aplikacija potencijalno bi moglo biti predmet napada hakera, navode stručnjaci za sajber sigurnost kompanije FireEye.

Više od pet milijardi preuzetih Google Android aplikacija potencijalno bi moglo biti predmet napada hakera, navode stručnjaci za sajber sigurnost kompanije FireEye. Najviše formi malware-a (96 odsto) fokusira se na kompromitovanje Androida. S obzirom da je Android softver otvorenog koda, više programera može da doprinese razvoju platforme ali isto tako pruža hakerima priliku da kreiraju sofisticirani malware. Malware koji napada Android je porastao sa 240.000 u 2013. godini na 390.000 jedinstvenih primeraka tokom prethodne godine. Sigurnosni izveštaji ukazuju na to da se napadi na Android aplikacije i dalje intenziviraju, a istraživači navode da krađa ličnih podataka i finansijskih informacija predstavljaju najpopularnije aktivnosti među sajber kriminalcima.Izvor: TweakTown

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi