Prihodi Apple App Store premašili 20 milijardi dolara u 2015. godini

Najnovije cifre pokazuju da je Apple imao odličnu godinu, sa preko 20 milijardi dolara prihoda u 2015. godini u App Store-u, ali i takva prodaja pokazuje blago usporavanje

App Store prodavnica iOS platforme postala je gigant još od kako je uvedena, ali je rast platforme pomalo počeo da usporava. Najnovije cifre pokazuju da je Apple imao odličnu godinu, sa preko 20 milijardi dolara prihoda u 2015. godini u App Store-u, ali i takva prodaja pokazuje blago usporavanje rasta kakav je bio prošle godine.
Kako navodi Wall Street Journal, ovakve cifre govore o rastu od 43 posto na godišnjem nivou što je svakako impresivno, ali je to ipak mali pad, jer je Apple zabeležio rast prodaje u App Store-u od 50 posto u 2014. godini. Apple je takođe istakao da je ova praznična sezona bila velika za App Store, jer su tokom dve nedelje koje su završene 3. januara kupci potrošili 1,1 milijardi dolara na aplikacije i kupovine unutar aplikacija. Dan nove godine je bio najveći u istoriji za App Store, jer su korisnici potrošili 144 miliona dolara.
Izveštaj navodi da iPhone 7 dolazi bez 3.5mm audio džeka
Izvor: Phonearena
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi