Reddit će eksperimentisati sa AI pretragom i plaćenim subreddits temama

Reddit će testirati AI pretragu i plaćene teme, što ukazuje na novi pravac monetizacije i korišćenja veštačke inteligencije za poboljšanje korisničkog iskustva

Reddit će eksperimentisati sa AI pretragom i plaćenim subreddits temama

AI-generisani sažeci na vrhu rezultata pretrage postaju trend među tehnološkim kompanijama. Google ima svoje AI preglede, Microsoftov Bing nedavno je počeo prikazivati AI-generisane odgovore, a sada se i Reddit pridružuje ovoj inicijativi.

Uskoro AI rezultati pretrage i premium subreddits teme

Tokom poslednjeg predstavljanja finansijskih rezultata, suosnivač i izvršni direktor Reddita, Steve Huffman, podelio je da se kompanija sprema da testira stranice sa AI podrškom za rezultate pretrage.

Nove stranice će “sumirati i preporučivati sadržaj”, pomažući korisnicima da “dublje istraže” i otkriju nove Reddit zajednice. Huffman je objasnio da će Reddit koristiti kombinaciju tehnologija iz prve i treće ruke za ovu novu funkciju. Kompanija planira da započne testiranje kasnije ove godine.

Huffman je takođe nagovestio pronalaženje novih načina za zaradu van oglasa. Pomenuo je mogućnost uvođenja subreddit-a sa plaćenim pristupom, jer Reddit traži nove načine za monetizaciju svojih funkcija.

Reddit je podelio svoju kvartalnu zaradu po drugi put od izlaska na berzu. U drugom kvartalu, kompanija je prijavila 342.3 miliona nedeljno aktivnih korisnika, što je ogromno povećanje od 57% u odnosu na prošlu godinu. Prihodi su takođe porasli na 281.2 miliona dolara, nadmašujući procenu Wall Streeta od 253.8 miliona dolara.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ako ste pratili najnovije poteze Reddita, verovatno ste očekivali funkciju pretrage sa AI podrškom i to ne samo zbog trenutnog AI trenda. Pre nekoliko meseci, Reddit je udružio snage sa OpenAI, dajući pristup velikim jezičkim modelima OpenAI-a kako bi razvio AI-funkcije za korisnike i moderatore. Ovo partnerstvo takođe omogućava OpenAI-u da koristi podatke Reddita.

Ranije ove godine, Reddit je potpisao sličan ugovor sa Googleom, a nedavno je kupio AI startup Memorable AI kako bi poboljšao performanse oglasa na platformi. Dakle, bilo je samo pitanje vremena kada će Reddit početi da koristi AI za svoje potrebe, prenosi Phone Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi