Sada na vašem iPhone uređaju možete pozvati OK Google preko Siri asistenta

Pokrenite Google Assistant na vašem iPhone-u tako što ćete reći "Hej Siri, OK Google"

 
Apple verovatno nije nameravao da konkurenti na ovaj način iskoriste prednosti Siri prečica, ali sada recimo, možete pokrenuti Google Assistant na vašem iPhone-u tako što ćete reći “Hej Siri, OK Google”.
Ali ne očekujte baš glatko iskustvo – potrebno je više koraka. Nakon što ste ažurirali aplikaciju Google Assistant na iOS-u, potrebno je otvoriti aplikaciju da biste podesili novu Siri prečicu za Google Asistent.
Kao što sugeriše ime, Siri Shortcuts vam omogućava da snimate prilagođene fraze za pokretanje određenih aplikacija ili funkcija. Na primer, možete kreirati Siri Shortcuts za reprodukciju omiljene liste pesama, pokretanje putanje do određenog mesta, slanje poruke nekome i ostalo. Ako želite povezati više akcija zajedno, čak možete kreirati i složene algoritme pomoću aplikacije Apple Shortcuts.
 
Pogledajte još: Microsoft se pridružuje Qualcommu i Google-u
 
U osnovi, Google podrazumeva frazu “OK Google.” Na primer, možete izabrati nešto kraće ili “Hej Google”. Nakon što to podesite, možete pozvati Siri i koristiti ovu prilagođenu frazu da biste pokrenuli Googleovu aplikaciju.
Možda ćete morati da otključate svoj iPhone ili iPad kako biste omogućili da iOS otvori aplikaciju. Aplikacija Google Assistant zatim automatski prati vaš upit. Ponovo morate da napravite kratku pauzu i sačekate da se aplikacija pojavi pre nego što izgovorite svoje pitanje.
Ovo je prilično posla pa nismo sigurni da će ga mnog ljudi koristiti. Ali činjenica da postoji “Hej Siri, OK Google,” i dalje je vrlo smešno.
 
googlesiri.jpg
 
Još jedna napomena, Google Asistent je i dalje najgori kada je u pitanju privatnost korisnika. Aplikacija vas tera da omogućite “web & app activity”, ozloglašeni sveobuhvatni razarač privatnosti. Ako aktivirate tu postavku, Google će prikupiti istoriju pretrage, istoriju pregledanja Chrome-a, lokaciju, kupovinu kreditnom karticom i još mnogo toga.
Izvor: TechCrunch  
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi