Samsung Bixby dobija unapređene Generativne AI mogućnosti

Samsung je izgleda spreman da unapredi svog virtuelnog glasovnog asistenta Bixby, sa naprednom generativnom AI tehnologijom, prema novim izveštajima

Samsung Bixby dobija unapređene Generativne AI mogućnosti

Samsung je izgleda spreman da unapredi svog virtuelnog glasovnog asistenta Bixby, sa naprednom generativnom AI tehnologijom, prema nedavnim izveštajima. Pretpostavlja se da će južnokorejski tehnološki gigant integrisati sopstveni model velikih jezika (LLM) u Bixby, obećavajući nove funkcionalnosti i poboljšanja. Detalji o tim specifičnim funkcijama još uvek nisu objavljeni.

Ova najava dolazi nakon nedavnog Galaxy Unpacked događaja, gde je kompanija predstavila niz novih funkcija vođenih AI-jem za svoje najnovije uređaje, uključujući Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Flip 6 i Galaxy Buds 3 seriju.

TM Roh, predsednik i šef Mobile eXperience Business-a u Samsung Electronics-u, podelio je uvide sa CNBC-om, izjavivši: „Unapredićemo Bixby primenom Generativne AI tehnologije“, sa očekivanjima da će unapređeni Bixby biti predstavljen kasnije ove godine.

Prvobitno predstavljen zajedno sa Galaxy S8 serijom 2017. godine, Bixby je zauzeo posebnu nišu sa jedinstvenim funkcijama poput Bixby Home, koji dinamički ažurira korisničku početnu stranicu sa vremenskim prognozama, podsetnicima i vestima. Bixby Vision unapređuje interakciju korisnika omogućavajući prepoznavanje objekata pomoću kamera uređaja.

Bixby očajnički treba Generativnu AI tehnologiju

Uprkos svojim jedinstvenim funkcijama, Bixby se suočava sa izazovima koji su zajednički virtuelnim asistentima, kao što su razumevanje kontekstualnih komandi i izvršavanje složenih zadataka. Integracija Generativne AI tehnologije ima za cilj da reši ove probleme i značajno poboljša interakciju korisnika.

Rohovo pominjanje sopstvenog generativnog AI-a postavlja pitanja o mogućem korišćenju Samsungove Galaxy AI platforme u unapređivanju Bixby-jevih mogućnosti. Ovaj potez dolazi usred nedavnih napredaka u AI od strane konkurenata, uključujući Apple-ovo uvođenje emotivnih i konverzacionih Siri funkcija integrisanih širom njihovog ekosistema.

Dok se Samsung priprema da predstavi unapređeni Bixby, očekivanja su velika u vezi sa tim kako će ova poboljšanja podići korisničko iskustvo i konkurisati na sve gušćem tržištu virtuelnih asistenata. Biće interesantno videti i da li će Bixby AI verziju korisnici prihvatiti bolje nego dosadašnju, običnu verziju ovog asistenta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi