Samsung izbacio ažuriranje kamere Galaxy S23 serije od skoro 1 GB

Kao što ste mogli da vidite u našim recenzijama, Samsung Galaxy S23 serija nudi odlične performanse, ali kao i uvek ima mesta za novo ažuriranje

Samsung izbacio ažuriranje kamere Galaxy S23 serije od skoro 1 GB

Serija Galaxy S23 nudi impresivne performanse kamere, ali postojalo je nekoliko manjih problema koje je Samsung morao da reši. Nekoliko izveštaja je tvrdilo da će Samsung objaviti ažuriranje kako bi poboljšao performanse kamere svojih najnovijih vrhunskih telefona. Danas je Samsung potvrdio da je objavio značajno ažuriranje kamere za Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra.

Post na forumu Samsung zajednice od strane izvršnog direktora kompanije otkrio je tačno koji aspekti kamere na Galaxy S23 su poboljšani. Ova poboljšanja su objavljena kao deo drugog ažuriranja softvera u martu 2023. izdatog za Galaxy S23 seriju u Južnoj Koreji. Ažuriranje dolaze sa S91kNKSU1AVC8 verzijom firmvera i „teško“ je skoro 1 GB, prenosi SamMobile.

Novo ažuriranje Galaxy S23 serije poboljšava brzinu i kvalitet slike u različitim režimima rada

Kompanija je poboljšala brzinu i preciznost autofokusa, zajedno sa brzinom aplikacija za kameru i galeriju. Kompanija je takođe poboljšala oštrinu ultraširoke kamere u situacijama slabog osvetljenja. Navode se i poboljšanja performansi OIS-a i zamućenosti u nekim režimima:

  • Poboljšanje u Galerija aplikaciji vam omogućava da odmah izbrišete fotografije koje su upravo snimljene i koje se obrađuju.
  • Algoritam autofokusa je promenjen, tako da kada pritisnete dugme okidača, kamera snima fotografiju čak i ako je kadar van fokusa ili nije u potpunosti podešen. Međutim, ako želite da aplikacija za kameru snimi sliku tek nakon što je kadar u fokusu, možete promeniti ponašanje u aplikaciji Camera Assistant (Camera Assistant > Prioritize Focus Over Speed prebaciti na ON).
  • Oštrina je poboljšana, a treperenje je smanjeno prilikom snimanja video zapisa ultraširokom kamerom u uslovima slabog osvetljenja korišćenjem Super Steady režima. Aplikacija za kameru takođe prikazuje obaveštenje koje objašnjava da je režimu Super Steady potrebno dobro ambijentalno osvetljenje za bolji kvalitet slike.
  • Ispravljena je greška koja je ponekad prikazivala zelenu liniju na levoj strani kada se koristi zadnja kamera u Photo režimu.
  • Poboljšana je video stabilizacija kada je rezolucija podešena na Full HD 60fps i kada je postavka Auto FPS isključena dok se koristi zadnja kamera.
  • Poboljšan „banding“ problem koji se pojavio na nebu pri srednje niskom ambijentalnom svetlu i kada se koristi visoka rezolucija (50 MP ili 200 MP). Ukupna oštrina je poboljšana u režimima od 50 MP i 200 MP. Samsung je takođe rešio problem povremenog zamućenja poboljšanjem performansi OIS-a.
  • Samsung je takođe rešio problem sa kvalitetom slike kada je noćni režim isključen, a aplikacija Camera Assistant je podešena na sledeću postavku: Shooting Speed > High Resolution > Speed Priority.
  • Rešen je i problem sa kamerom gde prepoznavanje lica nije funkcionisalo nakon završetka video poziva pomoću drugih aplikacije.
  • Samsung je takođe poboljšao stabilnost aplikacije za kameru kada kadar ima subjekte u pokretu.

Sva ova poboljšanja i ispravke uskoro možemo da očekujemo i u drugim zemljama, ali nije isključeno da bi mogao doći kao deo aprilskog ažuriranja, jer smo već na kraju marta meseca.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi