Samsung najavljuje One UI 6.1.1 za više Galaxy uređaja

Samsung One UI 6.1.1 ažuriranje donosi poboljšanja koja uključuju unapređene AI funkcije i kamere

Samsung najavljuje One UI 6.1.1 za više Galaxy uređaja

Najnoviji preklopni uređaji Samsunga — Galaxy Z Fold 6 i Flip 6 — koriste One UI 6.1.1 sa nekoliko novih funkcija. Glasine sugerišu da će kompanija takođe doneti One UI 6.1.1 i na svoje trenutne flagship telefone. Ovo je neuobičajeno za korejsku kompaniju, jer je obično preskakala manje verzije One UI-a i direktno ih ažurirala na sledeću glavnu verziju svog Android interfejsa. Sada je Samsung potvrdio koji uređaji će dobiti One UI 6.1.1 zajedno sa potencijalnim funkcijama.

Moderator Samsunga na korejskom forumu zajednice detaljno je naveo Galaxy uređaje koji će dobiti One UI 6.1.1 ažuriranje (preko @Tarunvats33):

  • Galaxy S24 serija
  • Galaxy S23 serija, uključujući S23 FE
  • Galaxy S22 serija
  • Galaxy Z Fold 5
  • Galaxy Z Flip 5
  • Galaxy Z Fold 4
  • Galaxy Z Flip 4
  • Galaxy Tab S9
  • Galaxy Tab S8

U suštini, Samsung planira da objavi One UI 6.1.1 pre One UI 7 za sve svoje vodeće Galaxy telefone i tablete objavljene u poslednje 2–3 godine. Jedina značajna izostavljanja sa liste su Galaxy S21, Galaxy Z Fold 3 i Flip 3, koji su dobili One UI 6.1 ažuriranje sa ograničenim Galaxy AI funkcijama u maju 2024.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Samsung će verovatno ažurirati ove i druge uređaje koji nisu pomenuti direktno, na Android 15-bazirani One UI 7, kasnije ove godine ili početkom 2025.

Koje One UI 6.1.1 funkcije će doći na starije Galaxy uređaje?

U posebnom postu, Samsung moderator korejske zajednice zadužen za kamera tim detaljno je opisao razne One UI 6.1.1 funkcije kamere koje će doći na starije Galaxy uređaje.

Nove funkcije Flip 6, kao što su Auto Zoom i Flex Camcorder, će se pojaviti na Flip 5, ali ne i na Fold 5 zbog razlika u formatu uređaja. Što je još važnije, nove Galaxy AI funkcije kao što su Sketch to Image, Live Effect i Portrait Studio bi trebalo da budu dostupne na svim Galaxy uređajima koji dobiju One UI 6.1.1. Ove funkcije su još uvek u razvoju i ako Samsung naiđe na neke probleme, planovi bi mogli da se promene.

Moderator nije pružio detaljan vremenski okvir za izdavanje One UI 6.1.1. Na osnovu prethodnog iskustva, Galaxy S24 i Fold 5/Flip 5 bi trebalo da dobiju ažuriranje u avgustu 2024. Glasine kažu da korejska kompanija radi na velikom ažuriranju kamere za Galaxy S24 liniju, koje bi moglo da bude objavljeno sledećeg meseca. Promene u One UI 6.1.1 i druge Galaxy AI nadogradnje će se lepo uklopiti s tim, a ostali Galaxy uređaji bi trebalo da prate ubrzo nakon toga, prenosi Android Police.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi