Samsung potvrdio da su im hakeri kompromitovali sisteme i ukrali Galaxy izvorni kod

Samsung je otkrio da je probojem bezbednosti ukraden „neki izvorni kod koji se odnosi na rad Galaxy uređaja“

 
Samsung je u danas potvrdio da su neki od njegovih podataka ukradeni kao deo sajber napada koji je prvi put prijavljen tokom vikenda. U izjavi za Bloomberg, korejski elektronski gigant je otkrio da je probojem bezbednosti ukraden „neki izvorni kod koji se odnosi na rad Galaxy uređaja“, ali to nije uticalo na akreditive kupaca i zaposlenih.Iako Samsung nije otkrio aktere koji stoje iza kompromitovanja, južnoamerička hakerska grupa Lapsus$ preuzela je odgovornost. Organizacija je podelila torrent datoteku od 190 GB koja navodno uključuje izvorni kod za sve najnovije Samsung uređaje, kao i kod koji se odnosi na biometrijsku autentifikaciju i šifrovanje na uređaju za Galaxy telefone i tablete. Napadači su možda takođe dobili pristup poverljivim podacima u vezi sa Qualcommom.
 
Pogledajte još: Samsung Galaxy A73 primećen na Geekbenchu sa Snapdragon 778G čipset
Informacija dolazi manje od nedelju dana nakon što je ista grupa rekla da je došla do oko 1TB podataka, uključujući šeme i izvorni kod, od giganta za izradu čipova NVIDIA. Kompanija je saopštila da je saznala za napad 23. februara, nakon čega je Lapsus$ zahtevao otkupninu plaćenu u kriptovaluti kako bi sprečio da NVIDIA-ini fajlovi postanu javni. Kada NVIDIA nije odgovorila, izvorni kod za DLSS tehnologiju kompanije i informacije u vezi sa čak šest nenajavljenih grafičkih kartica podeljene su na mreži.„Trenutno ne očekujemo nikakav uticaj na naše poslovanje ili klijente. Primenili smo mere da sprečimo dalje takve incidente i nastavićemo da pružamo usluge našim klijentima bez smetnji“, kasnije je potvrdio Samsung u svom saopštenju. Nije poznato da li je Lapsus$ izdao iste zahteve Samsungu za isplatu kriptovalutom, kao što su to učinili sa Nvidia-om.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi