Signal vam omogućava da sakrijete aplikaciju korišćenjem drugih ikonica

Signal, jedan od najboljih alata za privatnu (enkriptovanu) komunikaciju, uvodi mogućnost promene imena i ikonice aplikacije za dodatnu sigurnost i privatnost

Signal vam omogućava da sakrijete aplikaciju korišćenjem drugih ikonica

Među brojnim aplikacijama za enkriptovanu komunikaciju, Signal se ističe zahvaljujući fokusu na funkcijama koje garantuju privatnost. Najnoviji dodatak toj listi je mogućnost zamene ikonice i imena aplikacije, poboljšavajući sigurnost i privatnost korisnika.

Na tržištu postoji gomila aplikacija za enkriptovanu komunikaciju, ali Signal se smatra jednom od najboljih . Ova aplikacija je uspela da se održi uprkos rivalima kao što su WhatsApp, Telegram i drugi, uglavnom zahvaljujući svojim naprednim funkcijama koje su usredsređene na privatnost korisnika. Nova mogućnost maskiranja aplikacije će sasvim sigurno biti koristan dodatak mnogim korisnicima koji cene svoju privatnost.

Nova opcija, piše AndroidPolice, nalazi se pod Settings > Appearance > App Icons, ukoliko koristite Signal za Android. Iako opcija promene ikone aplikacija nije novost za Android korisnike, naročito za one koji su naviknuti na prilagođene ROM-ove i launchere, omogućavanje korisnicima da promene ikonicu/ime direktno iz podešavanja aplikacije je korak u dobrom smeru.

Trenutno postoje četiri alternativne opcije za ime i ikonicu – News, Notes, Weather, i Waves, ali se nadamo da će Signal u budućnosti ponuditi veći izbor ikonicaa.

Kao što je navedeno u opisu sekcije za promenu ikonice aplikacije, promena vizuala ne utiče na prikaz obaveštenja. Obaveštenja će i dalje biti prikazana sa originalnim imenom i ikonoicom Signal aplikacije. Da biste pravilno sakrili aplikaciju na svom uređaju, morali biste da isključite obaveštenja, što bi, paradoksalno, moglo da utiče na samu svrhu aplikacije za dopisivanje.

Signal 6.21.3 APK možete preuzeti direktno sa njihove stranice ili sa APKMirror-a. Prilagođene ikonice aplikacija su trenutno dostupne samo za korisnike Signala na Android operativnom sistemu a još uvek nije poznato kada će biti dostupne za iOS/iPadOS.

Signal je sa ovim najnovijim dodatkom očigledno ciljao na privatnost kroz neprimetnost, jer menjanje imena i ikone aplikacije na nešto generičko poput “Vreme” ili “Vesti” privlači manje pažnje. Bilo za dodatnu zaštitu privatnosti ili neprimetno dopisivanje u sitne sati sa „Mićom molerom“…

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi