Sve što za sada znamo o OneUI 6.1 nadogradnji

Samsung se priprema za lansiranje OneUI 6.1, najnovije verzije svoje prilagođene Android platforme, nepuna tri meseca nakon što je puštena glavna nadogradnja

Sve što za sada znamo o OneUI 6.1 nadogradnji

Samsung se priprema za lansiranje OneUI 6.1, najnovije verzije svoje prilagođene Android platforme, nepuna tri meseca nakon što je puštena prethodna glavna nadogradnja, 6.0. Svi pogledi su uprti ka 17. januaru 2024. godine kao zvaničnom datumu ovogodišnjeg događaja Samsung Galaxy Unpacked, gde će flagship serija Galaxy S24 debitovati zajedno sa OneUI 6.1.

OneUI 6.1 debitovaće na Galaxy S24 seriji

U središtu brojnih glasina i curenja informacija u vezi sa dolazećom nadogradnjom, fokus je čvrsto na integraciji veštačke inteligencije (AI) u korisničko iskustvo.

Curenja informacija, počevši od početka decembra 2023. godine, pružila su uvid u potencijalne funkcije koje čekaju korisnike Samsunga:

  • AI-generisane pozadine: Uvođenje dinamičkih pozadina, početno dostupnih samo za Pixel 8, sa efektima vremena i portreta.
  • Manipulacija objektima na fotografijama: Inovativna funkcija koja korisnicima omogućava pomeranje objekata na slikama i čak njihovo presađivanje na različite slike pomoću veštačke inteligencije.
  • Proširenje fotografija pomoću AI: Omogućavanje fotografijama da pređu svoje granice uz online opciju koja zahteva Samsung nalog.
  • Unapređena Samsung tastatura uz pomoć AI: Mogućnost promene tona istaknutog teksta korišćenjem AI i potencijalno dugme za automatsko formatiranje u Notes aplikaciji.
  • Prevod uživo tokom poziva: Prevod u realnom vremenu tokom telefonskih poziva.
  • Implementacija fokusa glasa: Poboljšanje jasnoće poziva u bučnim okruženjima, slično kao Clear Calling.
  • Moguća podrška za Ultra HDR: Naznake napredne HDR podrške, posebno uz lansiranje Galaxy S24.

Krajem decembra, nova curenja su otkrila dodatne funkcije koje se očekuju u OneUI 6.1, istovremeno sa lansiranjem serije Galaxy S24:

  • Zoom Anyplace: Iskorišćavanje 200MP ISOCELL senzora i Qualcomm-ovog AI modela za revolucionarne mogućnosti kamere.
  • Good Lock 2024: Nastavak na nedavnom Good Lock 6.0, uvođenje novih funkcija poput Keys Cafe i rešavanje problema sa ClockFace.
  • Unapređena Samsung tastatura: Osim promene tona rečenica (kako je prethodno procurilo), nulta integracija funkcija prevoda.
  • Ispravke za rukovanje jednom rukom + bagove: Rešavanje dugoročnih problema za poboljšano korisničko iskustvo.

Iako curenje informacija obećava da će svi Samsung mobilni uređaji dobiti OneUI 6.1 nadogradnju, vremenski okvir za njenu distribuciju ostaje nepoznat, piše TalkAndroid. Očekuje se da će se nadogradnja prvo pojaviti na uređajima sa najnovijom OneUI 6.0 verzijom, verovatno istovremeno kada Galaxy S24 serija bude predstavljena na predstojećem Unpacked događaju.

Dok ljubitelji Samsunga s nestrpljenjem iščekuju predstavljanje Galaxy S24 serije i prateće OneUI 6.1 nadogradnje, integracija AI funkcija obećava podizanje korisničkog iskustva na nove visine. Ostanite sa nama do 17. januara jer je naša ekipa već otputovala na Galaxy Unpacked događaj.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi