Tri nova Samsung tizer videa pokazuju za šta je Galaxy AI kamera na Galaxy S24 sposobna

Samsung nagoveštava sposobnosti kamera Galaxy S24 serije putem tri nova tizer videa koja prikazuju frazu "Zoom sa Galaxy AI dolazi"

Tri nova Samsung tizer videa pokazuju za šta je Galaxy AI kamera na Galaxy S24 sposobna

Samsung nagoveštava sposobnosti Galaxy S24 serije putem tri nova videa koja prikazuju frazu “Zoom sa Galaxy AI dolazi” i nude neke naznake da Samsung može doneti jedinstvene funkcije svojim kamerama uz pomoć veštačke inteligencije.

Samsung mnogo polaže na podizanje prašine oko veštačke inteligencije jer većina najava ili procurelih informacija koje su se pojavile u vezi sa lansiranjem serije S24 zakazanim za 17. januar, odnose se na veštačku inteligenciju, bilo da to nagoveštava partnerstvo sa kompanijom Google koristeći Bard ili prikazuje neke neverovatne trikove kamere, navodi 9to5Google.

Zoom sa Galaxy AI nagovešten u tri videa

Poslednji tizer deo je ovog drugog i dolazi u formi tri videa na stranici za rezervaciju Samsung Galaxy S24 serije. Na toj stranici, svaki video nosi frazu “Zoom sa Galaxy AI dolazi.” Prvi prikazuje sočiva Galaxy S24 Ultra, pretpostavljamo. Na svakom objektivu je različit nivo zumiranja na balonu koji je u vazduhu. Jednostavno ali efikasno.

Sa drugim videom stvari već postaju manje jasne. Umesto prikaza impresivnog zumiranja, kao što je 30x ili 50x, video se fokusira na ženu na prometnom vašaru. Ona pomera prste kao da zumira sliku na ekranu. Taj postupak, zauzvrat, povećava plišanog medveda u nečijim rukama.

Treći video sledi isti koncept, ali s kornetom sladoleda.

Ako ste videli prvi video, i samo taj video, opravdano biste pomislili da će Galaxy S24 Ultra i drugi novi uređaji biti sposobni za neverovatno zumiranje uz zadržavanje visokog nivoa detalja.

Prethodni tizeri od Samsunga bi to podržali, posebno obaveštenje koje je dato u oktobru da će nova funkcija sa Snapdragon 8 Gen 3 omogućiti praćenje cilja uz pomoć veštačke inteligencije prilikom zumiranja, zajedno sa drugim interesantnim funkcijama.

Međutim, ono što zapravo izgleda kao da se nagoveštava je način na koji korisnici mogu da povećaju objekte na fotografijama koristeći mogućnosti Galaxy AI zumiranja, ali s druge strane, ovo može biti proizvod korišćenja neke verzije Magic Editora za Galaxy, koji je prvobitno viđen na Pixel seriji.

Naravno, ne znamo kako bi Samsung implementirao ovu funkciju, ali zato je tizer tizer. Svrha ovih videa je da podignu interesovanje javnosti pre lansiranja 17. januara pa nije isključeno da ćemo ih još viđati u narednih desetak dana. Ako ste propustili već smo upoznati sa evropskim cenama sva tri modela u seriji, ali i to da će zbog niže cene, jedan od njih imati prošlogodišnju UFS 3.1 memoriju, umesto nove UFS 4.0.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi