Threads slavi prvi rođendan, porastao do 175 miliona mesečno aktivnih korisnika

Threads, alternativa Twitteru iz Instagrama, kompanije Meta, slavi svoju prvu godišnjicu sa brojkom od 175 miliona mesečno aktivnih korisnika

Threads slavi prvi rođendan, porastao do 175 miliona mesečno aktivnih korisnika

Threads, alternativa Twitteru iz Instagrama, kompanije Meta, slavi svoju prvu godišnjicu sa brojkom od 175 miliona mesečno aktivnih korisnika. Lansiran 5. jula 2023. godine, Threads je brzo osvojio društvene mreže, a Mark Zakerberg je lično najavio ovu prekretnicu na Threads-u.

Platforma je doživela meteorski uspon, prikupivši 100 miliona korisnika u samo pet dana od svog debija. Iako se početni porast usporio, ova mreža nastavlja da širi svoju korisničku bazu, izveštavajući o 130 miliona korisnika u februaru i 150 miliona u aprilu.

Da bi obeležili ovo dostignuće, tim Threadsa nudi korisnicima nove prilagođene ikone. Ažuriranje mobilne aplikacije uključuje pet novih ikona, dostupnih u kartici Vaš profil. Ove ikone su dostupne samo do 12. jula, pa korisnici treba brzo da prilagode svoje iskustvo na Threadsu.

Gotovo 2/3 Threads objava je isključivo tekstualno

Threads integracija sa širim ekosistemom kompanije Meta, ključna je funkcija, omogućavajući korisnicima u preko 100 zemalja da dele svoje objave sa širim fediverzumom. Instagramova anketa otkriva da je 63% objava na Threads-u isključivo tekstualno, dok 25% sadrži barem jednu fotografiju.

Glasovne beleške takođe postaju sve popularnije, posebno među mlađim korisnicima. Za više uvida, pogledajte detaljne rezultate Instagramove ankete sa povratnim informacijama od 2.000 korisnika, obuhvatajući generacije od Gen Z do Boomera.

Ako još niste, zapratite Benchmark na Threadsu i ostanite u toku sa svim svežim IT vestima i testovima uređaja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi