TikTok izaziva Instagram, razvija sopstvenu platformu za deljenje fotografija

TikTok Notes je nova aplikacija za deljenje fotografija pomoću koje Tik Tok namerava da preotme Instagram korisnike

TikTok izaziva Instagram, razvija sopstvenu platformu za deljenje fotografija

TikTok, poznat po svojim kratkim mega popularnim, video klipovima, sprema se da sa novom aplikacijom zakorači u sferu servisa za deljenje fotografija. TikTok koji je u vlasništvu kompanije ByteDance, namerava da iskoristi popularnost i ozbiljno konkuriše Meta Instagramu puštanjem namenske platforme za fotografije i tekst.

Ovaj strateški potez odvija se u pozadini intenzivne tehnološke konkurencije. Prošle godine, Meta (bivši Facebook) je pokrenuo Threads kako bi se takmičio sa akvizicijom Elona Maska na Twitter-u, sada poznatom kao X društvena mreža.

TikTok napada Instagram

Detalji o novoj aplikaciji, za koju se priča da će biti nazvana TikTok Notes, još uvek je obavijena velom tajnosti. Međutim, korisnici TikTok-a su primili iskačuća obaveštenja koja nagoveštavaju predstojeće pokretanje aplikacije i već u ovom trenutku im nude da prenesu svoje postojeće fotografije.

U obaveštenju se navodi sledeće: „Kompanija uskoro pokreće novu aplikaciju za objave sa fotografijama pod nazivom TikTok Notes, a postojeće objave sa fotografijama korisnika će se deliti u novoj aplikaciji. Korisnici mogu da izaberu opciju kojom odbijaju da dele svoje objave sa fotografijama pomoću nove aplikacije.”

Na sreću, korisnici će zadržati kontrolu nad svojim sadržajem i mogu odustati ako ne žele da migriraju svoje slike na novu platformu, prenosi BOL News.

Iako su specifične funkcije TikTok Note aplikacije za sada ostale neotkrivene, TikTok portparol je istakao njihov fokus na podsticanju korisnika da podele svoju kreativnost putem fotografija i teksta.

Potencijalni uticaj nove aplikacije na polju aktuelnih društvenih medija je prilično značajan, posebno u kontekstu neizvesnosti oko vlasništva TikTok-a. Uz potencijalne pritiske na ByteDance da se odrekne svog udela u SAD, budućnost TikTok-a, uključujući TikTok Notes, ostaje tema interesovanja i spekulacija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. TikTok Now (kopija BeReal) nije zaživeo pa neće ni ovo ako bude bila kao posebna aplikacija. Implementacija deljenja jedne fotografije uz sound bi bio pametniji potez. U trenutnoj situaciji, postavljam tu jednu istu dva puta, pošto bi postavljanje jedne značilo rekonverziju u video.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi