Vežbajte engleski dok koristite Google Search

Vežbajte engleski i pretražujte pojmove - Google testira novu alatku „speaking practice“ zasnovanu na veštačkoj inteligenciji u okviru “Search” pretrage

Vežbajte engleski dok koristite Google Search

Pojedini korisnici su primetili da je Google dodao novu funkciju veštačke inteligencije, ovog puta u Search pod nazivom „speaking practice“. Ova funkcija omogućava korisnicima da poboljšaju svoje znanje engleskog jezika. Čini se da nije direktno namenjen učenju jezika, već da pomogne korisnicima da unaprede svoje govorne veštine, korak po korak.

Google objašnjava:

“Poboljšajte svoj engleski izgovor uz pomoć́ Google Search pretrage. Interaktivno iskustvo zasnovano na generativnoj veštačkoj inteligenciji pomaže vam da koristite nove reči u svakodnevnom radu sa primerima. Probajte sada ili ga pronađite sledeći put kada budete prevodili u Search pretrazi.

Nakon što uključite Search Labs, kliknite na “Try” primer. Opcija se može koristiti prilikom prevođenja na engleski ili sa engleskog u Google Search pretrazi na Android uređaju.”

Stranica takođe navodi da je ova funkcija trenutno dostupna samo u određenim zemljama. Google je za TechCrunch potvrdio da je opcija vežbanja engleskog izgovora dostupna u Argentini, Kolumbiji, Indiji, Indoneziji, Meksiku i Venecueli, u malo više zemalja nego što je na zvaničnoj stranici navedeno. Međutim, pre nego što počnu sa vežbanjem na ovaj način, korisnici prvo moraju da se registruju u Search Labs-u da bi pristupili i uključili „speaking practice“ opciju.

Krajem 2023. godine, Google je predstavio sličan alat za pomoć́ učenicima engleskog jezika za vežbanje izgovora, prenosi 9to5Google.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi