Vimeo lansira AI alate za video montažu namenjene početnicima

Vimeo svojim AI alatima za video montažu nastoji da smanji jaz između profesionalaca i početnika, što menja način na koji oni manje iskusni kreiraju video sadržaj

Vimeo lansira AI alate za video montažu namenjene početnicima

U želji da unapredi iskustvo korisnika, Vimeo, jedna od vodećih video hosting platformi, najavljuje uvođenje inovativnih AI alata za video montažu. Ova poboljšanja imaju za cilj da olakšaju kreiranje i montažu videa, posebno za one koji su tek zakoračili u svet video produkcije, piše Engadget.

Najistaknutija novost u njihovoj ponudi je editor videa zasnovan na tekstu. Ova alatka koristi veštačku inteligenciju da automatski detektuje i ukloni duge pauze i nepotrebne reči iz videa. Korisnici sada mogu lako pretražiti transkript, identifikovati nepoželjne segmente i ukloniti ih jednostavnim klikom, čime se optimizuje proces montaže.

Pored toga, Vimeo uvodi i generator scenarija, zasnovan na GPT tehnologiji OpenAI-ja. Ovaj alat korisniku omogućava da formuliše scenario na osnovu željenog tona i dužine videa. Na taj način, korisnici uz veštačku inteligenciju mogu lako da kreiraju priče koje su prilagođene njihovom stilu i specifičnim potrebama.

Treća u nizu inovacija je teleprompter na ekranu. Ovaj alat je dizajniran da korisniku prikaže prethodno pripremljen scenario, prilagođen korisnikovim potrebama, u smislu veličine fonta i tempa čitanja. Ova funkcija će pomoći korisnicima da ostvare bolji kontakt sa publikom, bez straha da će zaboraviti šta su hteli da kažu ili da će se previše udaljiti od scenarija.

Ove napredne alatke postaće dostupne u julu, kao deo Vimeo Standard i Pro pretplatničkih planova. Vimeo nudi sedmodnevni probni period za testiranje novih alata, a nakon toga će korisnici morati da izdvoje minimalno 20 dolara mesečno da bi nastavili sa korišćenjem.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi