Volkswagen i Apple u pregovorima oko CarPlay implementacije

Volkswagen je jedno od retkih velikih imena u auto industriji koje za sada nije objavilo da će u svoja vozila uvrstiti CarPlay integraciju sa iOS uređajima.

Volkswagen je jedno od retkih velikih imena u auto industriji koje za sada nije objavilo da će u svoja vozila uvrstiti CarPlay integraciju sa iOS uređajima. Očekuje se da će Volkswagen i Apple objaviti saradnju u narednim mesecima, a kako proizvođači automobila već izbacuju modele sa oznakama “2015,” moguće je da ćemo čekati one “2016” modele da bi u njima videli CarPlay, ali će ti modeli faktički već moći da se kupe sledeće godine. Volkswagen i Apple su bili rani partneri kada je u pitanju bila implementacija iPod povezivanja u automobile, tako da izostavljanje CarPlay podrške jeste blago iznenađenje. Apple je lansirao CarPlay zajedno sa iOS 7.1 sistemom, a i pre toga su mnogi proizvođači najavili da će podržati Apple, dok se modeli automobila sa ovom vrstom interfejsa već pojavljuju. Kao što se može očekivati, prvo će modeli koji se prodaju samo na tržištu SAD dobiti podršku za CarPlay.
Izvor: 9to5mac

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi