WhatsApp ažuriranje donosi mogućnost pretrage korisnika putem korisničkog imena

Novo WhatsApp ažuriranje omogućiće korisnicima da komuniciraju sa nepoznatim osobama bez deljenja svog broja telefona

WhatsApp ažuriranje donosi mogućnost pretrage korisnika putem korisničkog imena

Novo WhatsApp ažuriranje omogućiće korisnicima da komuniciraju sa nepoznatim osobama bez deljenja svog broja telefona

Ranije ove godine se pominjalo da WhatsApp radi na uvođenju korisničkih imena u aplikaciju. Beta verzija popularne messaging platforme na Androidu upravo je primećena sa opcijom koja bi omogućila korisnicima da postave korisničko ime za svoj profil.

Aplikacija u vlasništvu kompanije Meta sada radi na novoj opciji koja će omogućiti pretragu drugih korisnika na aplikaciji putem njihovog korisničkog imena. Ova opcija je navodno u fazi razvoja za buduće ažuriranje aplikacije na Android uređajima.

Prema uvek pouzdanom WABetaInfo portalu, messaging aplikacija dorađuje opciju korisničkih imena kako bi WhatsApp korisnici mogli tražiti druge ljude na aplikaciji putem pretrage njihovog korisničkog imena. Slično kao kod pretrage putem korisničkog imena na Telegramu, ovo novo WhatsApp ažuriranje potencijalno omogućava korisnicima da komuniciraju sa nepoznatim osobama bez deljenja svog broja telefona.

WhatsApp ažuriranje omogućava korisnicima postavljanje i menjanje korisničkog imena

Izveštaj je je naveo i da će ova opcija biti dostupna u WhatsApp verziji 2.23.25.19 ažuriranja putem Google Play Beta Programa. Takođe je podeljen i snimak ekrana aplikacije, gde se može videti traka za pretragu koja omogućava pretragu korisnika putem imena, korisničkog imena ili broja.

Ova opcija bi komunikaciju na ovoj platformi učinila privatnijom, jer korisnici više ne bi morali da dele svoj broj kako bi započeli novi chat na sa nekim od korisnika. Korisnici takođe mogu izabrati da postave jedinstveno korisničko ime, promene ga ili ga potpuno uklone.

Mogućnost pretrage korisnika putem korisničkog imena biće uvedena kao deo budućeg ažuriranja. Još uvek nisu dostupni drugi detalji o ovoj opciji ili njenom puštanju.

Prošlog meseca, izveštavalo se da WhatsApp takođe radi na korisničkim imenima za kanale koja bi omogućila pretplatnicima kanala da unesu korisničko ime kako bi otvorili kanal.

U oktobru, primećeno je da kompanija radi na novom biraču korisničkih imena na WhatsApp beta za iOS 2.23.20.71. Prema izveštaju, postavljanje jedinstvenog korisničkog imena, koje će prihvatiti slova, brojeve i neke posebne karaktere, biće opcionalno.

WhatsApp radi na još nekim funkcijama koje poboljšavaju privatnost na ovoj messaging aplikaciji. Nedavno je uvela novu funkciju Tajni Kod za zaključane razgovore, koja korisnicima omogućava da sakriju osetljive razgovore iza koda. Zaključani razgovori već štite odabrane razgovore putem PIN-a uređaja ili lozinke, ili skeniranjem korisnikovog lica ili otiska prsta.

Još jedna novina koja je od danas i zvanično puštena je deljenje fotografija, videa i drugih fajlova u punom kvalitetu. Ovo WhatsApp ažuriranje je stiglo za iOS korisnike u verziju aplikacije 23.24.73 i dobija se preko update-a na AppStore.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi