WhatsApp desktop aplikacija najzad izašla iz beta faze

Nema više internet pretraživača, nema više beta verzija.

Desktop verzija WhatsApp aplikacije za razmenu tekstualnih i glasovnih poruka postoji već neko vreme, pored verzije koju možete koristiti iz vašeg internet pretraživača. Međutim, kako prenosi TheVerge, kompanija Meta najzad je korisnicima predstavila prvu pravu stabilnu verziju ovog programa za Windows operativne sisteme, nekoliko dana nakon što je omogućila opciju neprimetnog izlaska iz grupe.
DesktopWhatsApp.jpg
Nova aplikacija
Od juče više ne morate da koristite beta verziju ili desktop aplikaciju za WhatsApp unutar Windows operativnog sistema, već možete da preuzmete punokrvnu stabilnu verziju iz Microsoft onlajn prodavnice. Svi linkovi se nalaze na WhatsApp sajtu.
Ranija verzija ovog programa bila je “web-based” aplikacija dok je novi program apsolutno nativan za Windows platformu. Neke od prednosti ovakvog razvoja situacije koje kompanija Meta ističe su:

Poboljšana brzina rada programa
Unapređena pouzdanost rada
Dizajn koji je optimizovan za upotrebu na desktop računarima
Dobijanje notifikacija i poruka čak i kada vaš telefon nije povezan sa računarom i kada je vaš mobilni uređaj nedostupan

Kako biste instalirati ovaj program treba da ga prvo preuzmete iz onlajn prodavnice i instalirate. Nakon toga, kako biste se “ulogovali” treba da otvorite WhatsApp aplikaciju na vašem telefonu, kliknete na tri tačkice u gornjem desnom uglu ekrana, odaberete opciju “Linked devices”, a zatim telefonom skenirate QR kod koji je na ekranu vašeg računara kako biste proces priveli kraju.
StaraNova.jpg
U ovom trenutku još uvek se radi na razvoju nativne aplikacije za MacOS koje koriste Apple računari i nije poznato kada će ona postati dostupna korisnicima za preuzimanje, ali je bar omogućeno prebacivanje podataka ukoliko prelazite sa Android operativnog sistema na iOS.
Poznati izgled
Ova verzija WhatsApp aplikacije za Windows računare dobila je blago redizajniran izgled, ali nema krucijalnih promena u odnosu na prethodnu beta verziju. Treba naglasiti i kako je u ovom trenutku moguće povezati vaš računar na samo jedan WhatsApp nalog, dok ukoliko koristite ovu aplikaciju na iPhone uređaju nećete moći da izbrišete vaša ćaskanja putem računara.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi