WhatsApp opcija za čuvanje poruka koje se automatski brišu

WhatsApp testira nove opcije, među njima i „Kept Messages“ koja korisnicima omogućava čuvanje poruka koje se nakon nekog vremena, automatski brišu.

Primećena je nova opcija “Kept messages” tj čuvanje poruka koja je primećena u beta WhatsApp verziji. U njoj ćete pronaći sve one poruke koje se automatski uklanjaju nakon određenog vremena.  

Na ovaj način svi oni koju učestvuju u grupnoj konverzaciji su u mogućnosti da vide istoriju poruka koje razmenjuju i pristupe svakoj ukoliko za tim imaju potrebe. Međutim, pristup ovim podacima znači da svako od učesnika može i da obriše određenu poruku. 

Pomenuta funkcija je zlata vredna kada je nekom učesniku grupnog razgovora potreban brzi pristup istoriji razmenjenih poruka. WABetaInfo piše da je funkcija „Kept Messages“ za sada dostupna ograničenom broju korisnika beta verzije WhatsAPP Business (v2.23.4.10). 

Čuvanje poruka koje automatski nestaju nije jedino WhatsApp testiranje 

WhatsApp testira funkciju čuvanja poruka skoro godinu dana, ali ona još uvek nije postala dostupna svim korisnicima kao deo zvanične verzije. Funkcija se prvi put pojavila u okviru test procesa, kada su korisnici mogli da koriste opcije „zadrži“ i „ukloni“. WhatsApp je tada dodao i brzi pristup sačuvanim porukama iz prozora za konverzaciju, pa po svemu sudeći novo testiranje prethodi proširenju ove funkcije. 

Appuals piše da WhatsApp razvija novu funkciju kako bi korisnicima desktop uređaja omogućio slanje većih media fajlova. Za sada aplikacija kompresuje fotografije objavljene u grupnom razgovoru i tako smanjuje njihov kvalitet. Nova funkcija bi omogućila objavljivanje jasnijih fotografija, bez gubitaka kvaliteta rezolucije. 

Protekle nedelje je najavljeno uvođenje prevoda glasovnih poruka na WhatsApp aplikaciji, a registrovana uočena je u novoj WhatsApp beta verziji za iOS 23.3.0.73. Svi prevodi biće obrađeni na samom uređaju i neće se otpremati na WhatsApp ili Apple servere, što je značajno unapređenje privatnosti korisnika. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi