RGB kontrola bi uskoro mogla da bude integralni deo Windows 11 OS-a

RGB je već neko vreme obavezna stavka na novim računarima, a Microsoft radi na paketu koji treba da objedini kontrolu u okviru Windows 11 OS-a

RGB kontrola bi uskoro mogla da bude integralni deo Windows 11 OS-a

Većina proizvođača PC komponenata periferija kao što su Cooler Master, Logitech, Razer i Corsair imaju svoje aplikacije za kontrolu RGB svetla na svojim uređajima, ali Microsoft planira da to promeni sa novim kontrolerom u okviru Windows 11 operativnog sistema.

Ova kompanija već nekoliko godina radi na Windows funkciji za kontrolu RGB osvetljenja perifernih uređaja. U dokumentu koji je objavio jedan korisnik Twitter mreže specifikacija za Windows RGB softver za kontrolu je kreirana još 2018.

Ostaje tajna zbog čega je Microsoft čekao skoro pet godina za implementaciju ovog softvera koji je sada deo Windows 11 Preview 25295. U ovoj verziji Microsoft je predstavio osnovno univerzalno rešenje za kontrolu RGB osvetljenja perifernih uređaja povezanih sa sistemom, piše TheVerge.

Nekoliko snimaka ekrana prikazuju korisnički interfejs i dostupna podešavanja. Iz onoga što vidimo, softver omogućava kontrolu RGB osvetljenja tastature, slušalica, miša i drugih periferija kao što je striming dek. Otprilike, sve sa RGB osvetljenjem koje se povezuje sa računarom preko USB porta. Što se tiče podešavanja, softver dozvoljava kontrolu jačine svetla, efekte, njihovu brzinu, boje i prilagođavanje Windows paleti boja.

Microsoft još uvek nije zvanično rekao ništa o ovoj funkciji, ali sada kada je predstavljena u okviru Windows 11 Preview, ne bi trebalo da prođe mnogo pre nego što dobijemo i neke zvanične detalje.

Sudeći po onome što smo videli, ovaj alat za sada neće podržavati promenu RGB osvetljenja matične ploče, GPU-a ili RAM-a, ali to ne znači da to neće da se promeni u budućnosti. Uvek je bolje imati jedan softver koji objedinjuje iste funkcije, makar po cenu manje opcija za kontrolu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi