Windows 11 će vam prilepiti vodeni žig ako koristite nepodržani hardver

Microsoft ne želi da koristite zaobilazna rešenja za pokretanje Windowsa 11 na starijim računarima.

 
Microsoft ne rezerviše vodene žigove samo za neaktivirane ili neovlašćene kopije Windowsa. The Verge je primetio da najnovija verzija Windows 11 Release Preview (22000.588) donosi vodeni žig i na radnu površinu ako koristite zaobilazno rešenje za pokretanje operativnog sistema na nepodržanom hardveru. Probajte i videćete obaveštenje „sistemski zahtevi nisu ispunjeni“ koje od vas traži da posetite podešavanja da biste saznali više. Međutim, na sreću, čini se da nema nikakvih ograničenja funkcija.Kompanija je počela da testira vodeni žig u verzijama Windows 11 objavljenim u februaru. Njegovo uključivanje u preview verziju ukazuje na to da je Microsoft spreman da u bliskoj budućnosti donese upozorenje u narenom, zvaničnom ažuriranju softvera.
 
Ako ste propustili: Microsoft testira oglase u Windowsu 11
Windows 11 zvanično zahteva Intel Core CPU 8. generacije ili AMD čip zasnovan na Zen+ ili Zen 2 arhitekturi. Mnogi veruju da je isključenje proizvoljno i koristili su podešavanje registra koje je odobrio Microsoft da bi zaobišli CPU proveru i instalirali OS bez poruke o odbijanju. Microsoft je upozorio da možda neće obezbediti ažuriranja za ove računare, ali bi softver i dalje trebalo da radi.U praksi, ovakva čisto kozmetička oznaka je više odricanje odgovornosti nego sredstvo odvraćanja, odnosno podsetnik da vam Microsoft neće pomoći ako se softver loše ponaša na nepodržanoj mašini. Pa ipak, ako vam je svojevremeno bilo lako da zaobiđete CPU proveru, verovatno vam neće biti problem da uklonite i ovaj vodeni žig.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi