Windows 11 dobija poboljšanje grafike za ekrane sa visokom brzinom osvežavanja

Kompanija Microsoft radi na poboljšanju grafike za ekrane sa visokom brzinom osvežavanja za svoj operativni sistem Windows 11, pokazuje Canary Channel

Windows 11 dobija poboljšanje grafike za ekrane sa visokom brzinom osvežavanja

Operativni sistem Windows 11 u pregledu najnovije verzije na Canary Channel platformi, dobio je dve grafičke promene: optimizaciju za rad sa više monitora i energetsku optimizaciju, piše Neowin. To znači da Microsoft u stvari radi na poboljšanju podrške za ekrane sa visokom brzinom osvežavanja na svom najnovijem operativnom sistemu.

Prvo poboljšanje je za one koji koriste dva ili više ekrana sa visokom brzinom osvežavanja u svom radu. Ovo bi trebalo da omogući da Windows 11 prilagodi brzinu osvežavanja za određeni sadržaj na svakom od monitora koji su aktivni. Na primer, veća vrednost bi tako mogla da bude na monitoru na kom je uključena igra, dok bi niža vrednost bila na drugom ekranu na kome je možda statična slika.

Ovo ažuriranje takođe će biti korisno i za one koji povezuju svoje gejming laptopove na druge, eksterne ekrane.

Druga novina donosi pomoć tabletima ili laptopovima sa brzim monitorima da troše manje energije kada su u režimu uštede baterije. Prema napomenama za verziju 25915, uređaji sa Dynamic Refresh Rate će smanjiti brzinu osvežavanja ekrana sve dok se režim uštede baterije ne isključi.

Dakle, ovo ažuriranje će se odnositi samo za uređaje sa Dynamic Refresh Rate podrškom, odnosno funkcijom koja prilagođava brzinu osvežavanja ekrana tokom korišćenja u zavisnosti od toga šta se na ekranu prikazuje. To znači da za ovo poboljšanje nije dovoljno imati samo monitor sa visokom brzinom osvežavanja.

Kompletne napomene o izdanju verzije 25915 za Windows 11 mogu se pogledati na zvaničnom Windows blogu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi