Windows 95 zanimljivost otkrivena nakon 25 godina

Windows haker je pronašao do sada neviđenu zanimljivost u Windows 95 Internet Mail aplikaciji

Windows haker je pronašao do sada neviđenu zanimljivost u Windows 95 Internet Mail aplikaciji, a ovo je otkriveno 25 godina nakon što je softver objavljen.Kada se softver razvija, nije neobično da developeri ubace skrivene i tajne funkcije, poruke, mini igre, koje potom korisnici otkriju obavljajući određene radnje u programu. Haker i developer Albacore je u Microsoftovoj Windows 95 Internet Mail aplikaciji otkrio zanimljivost koja otvara tajni prozor koji prikazuje skrolujuću listu imena developera. Pre ovog otkrića, nije bilo pomena o pomenutoj funkciji, što znači da je ostala neotkrivena tokom 25 godina.

Kako bi se pristupilo ovom Easter egg-u, potrebno je pokrenuti Internet Mail, kliknuti na Help a potom na About. Kada se otvori About ekran, klikne se na izlistrani comctl32.dll fajl kako bi postao obeležen, a potom se na tastaturi ukuca MORTIMER. Nakon kucanja ove reči, otvara se mali prozor koji lista imena developera Internet Mail.

Pored ove zanimljivosti, Albacore je podelio i video ranije poznatog Windows 95 Product Team Easter egg-a, koji lista sva imena developera operativnog sistema.Izvor: BleepingComputer
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi