YouTube Premium Family paket postaje skuplji

Za sada su prvi na udaru SAD, Kanada, UK, Argentina, Turska i Japan, ali ne sumnjamo da će nove promene uskoro biti primenjene na ostatak sveta.

YouTube Premium Family paket je jedna vrlo isplativa pretplata za sve koji žele da eliminišu reklame na YouTube, a koja vam za  1.149 dinara mesečno daje mogućnost da 5 pretplatnika koriste Premium prednosti. Ovo uključuje i YouTube Music, reprodukciju u pozadini i preuzimanje video snimaka. Za razliku od regularne pretplate koja iznosi 749 dinara mesečno u Srbiji, porodični paket zvuči kao vrlo dobar izbor. Međutim, izgleda da će to uskoro da se promeni.

YouTube Premium Family paket u SAD košta 17,99 USD mesečno, a YouTube je najavio da će od 21. novembra ta cena da poraste na 22,99 USD mesečno. Prevedeno na naše uslove, to je porast od 27%, što znači da bi, ukoliko YouTube primeni ove promene i kod nas pretplata mogla da poraste na 1.460 dinara mesečno.

Za sada pomenuti rast cena će pogoditi samo SAD, Kanadu, UK, Argentinu, Tursku i Japan, ali znajući kako YouTube funkcioniše, ove promene će se polako prelivati i na druge delove sveta. YouTube je obaveštenje o promeni cena poslao svojim pretplatnicima mejlom, a ove promene dolaze nedugo nakon završenog eksperimenta sa 4K pretplatom za Premium korisnike.

Nažalost, u svetu gde striming servisi naplaćuju sve više i više za svoje usluge, YouTube je i dalje besplatan servis, ukoliko izuzmete reklame, a sa sve većim brojem korisnika i rastom rezolucije i kvaliteta, i oni se suočavaju sa neodrživim poslovnim modelom Ukoliko možemo da biramo između više reklama i malo više cene, mi smo uvek za ovo drugo.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi