YouTube Premium značajno povećava cene – poskupljenje i do 50%

Povećanje cena YouTube Premium paketa se razlikuje po regionima, pri čemu neki beleže poskupljenje između 30% i 50%. YouTube Premium postaje skuplji od sličnih Spotify Premium i Apple Music servisa

YouTube Premium značajno povećava cene – poskupljenje i do 50%

YouTube je nekoliko puta povećavao svoje cene u protekle tri godine. Poslednje veliko povećanje cena u SAD-u desilo se u julu 2023, a zatim je usledilo povećanje cena na međunarodnom nivou u novembru 2023. Manje od godinu dana kasnije, YouTube Premium ponovo povećava cene za pretplatnike van SAD-a.

Nekoliko korisnika na Redditu prijavilo je da su tokom vikenda primili email u kojem ih obaveštavaju o značajnom povećanju cene njihove YouTube pretplate. U nekim slučajevima, povećanje iznosi čak 50%. Veće cene će stupiti na snagu u novembru.

Povećana cena pretplate odnosi se na oba plana, pojedinačni i porodični YouTube Premium plan. U Irskoj, Belgiji, Holandiji i Italiji, porodični plan YouTube-a će od novembra koštati 26 evra, umesto 18 evra — povećanje od 8 evra. Takođe, pojedinačni plan će poskupeti za 2 evra, na ukupno 14 evra u ovim zemljama.

U Švajcarskoj, cena porodične pretplate će porasti na 34 CHF sa trenutnih 24 CHF. Pojedinačni plan takođe postaje skuplji, beleži rast za 2 CHF na ukupno 18 CHF. Slično tome, u Švedskoj će cena porodične pretplate YouTube-a porasti sa 179 SEK na 279 SEK.

Povećanje cena čini YouTube skupljim od konkurencije

Iako većina prijava na Redditu dolazi od evropskih korisnika, Google takođe povećava cene YouTube Premium-a na Bliskom Istoku, u Singapuru, Tajlandu i Indoneziji. YouTube je već povećao cene pretplate u Indiji za 15-20% krajem avgusta.

Napomena: ukoliko plaćate YouTube Premium pretplatu putem iOS App Store-a, možda ćete osetiti još veće poskupljenje cene od novembra.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ako niste zadovoljni najnovijim povećanjem cena YouTube-a, možda biste želeli da razmotrite Spotify ili Apple Music kao alternativu za slušanje muzike. Što se tiče video striminga, YouTube nema pravu konkurenciju, pa ćete ili morati da trpite oglase ili da plaćate više za pretplatu. Mnogi korisnici Reddit-a tvrde da revidirana pretplata čini YouTube najskupljom uslugom za strimovanje među konkurentima.

Najnovije povećanje cena YouTube-a dolazi u trenutku kada kompanija istražuje nove načine za plasiranje oglasa običnim korisnicima. Nakon što je prošle godine uvela oglase koje nije moguće preskočiti na pametnim televizorima, kompanija je nedavno najavila i “Pause” oglase. Ovi oglasi će se pojavljivati na ekranu vašeg televizora kada pauzirate video, piše Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi