YouTube testira 1080p Premium opciju na mobilnoj aplikaciji

Nova opcija koju YouTube zove se 1080p Premium i nudi poboljšani bitrejt u odnosu na standardni kompresovani 1080p video.

YouTube testira 1080p Premium opciju na mobilnoj aplikaciji

Nova 1080p Premium opcija se pojavljuje iznad standardne 1080p opcije i rezervisana je samo za YouTube Premium korisnike. Glavna prednost nove opcije je značajno bolji bitrejt, u odnosu na veliku kompresiju, kroz koju prolaze „regularni“ video snimci.

Novu opciju je primetio korisnik u/KZedUK na Reddit mreži, a ona bi mogla da reši problem korisnika koji zarad boljeg kvaliteta često biraju 1440p ili 4K umesto 1080p, što značajno povećava protok podataka na mobilnim mrežama.

Nova vest o 1080p Premium opciji dolazi nedugo nakon što je Suzan Vojicki dala otkaz na poziciji izvršnog direktora YouTube. Neki portali spekulišu da bi nova 1080p Premium opcija mogla da donese i 60 i 120 fps opcije u okviru YouTube Premium pretplate i tako privuče dodatne korisnike.

Deluje da je YouTube u ofanzivi, bar kada su nove opcije za Premium pretplatu u pitanju. U decembru je za korisnike koji plaćaju dodata opcija „Add to queue“ za Android i iOS korisnike za dodavanje liste videa koji se reprodukuju jedan za drugim, a u januaru je najavljeno moguće besplatno strimovanje TV kanala kao jedno od budućih unapređenja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi