Sa kojom markom telefona su korisnici najsrećniji i najzadovoljniji?

Pretpostavljamo da već znate sa kojom markom telefona su korisnici najzadovoljniji, ali iznenađenje predstavlja činjenica da su Android „modeli“ uhvatili priključak sa iPhone uređajima

Sa kojom markom telefona su korisnici najsrećniji i najzadovoljniji?

Da li ste zadovoljni sa osećajem svog mobilnog telefona u ruci? ASIC (American Consumer Satisfaction Index) je nedavno sproveo istraživanje među 12414 korisnika u Sjedinjenim Američkim Državama i rangirao četiri glavna brenda prema stepenu zadovoljstva markom telefona njihovih vlasnika. Apple iPhone više nije na prvom mestu i izjednačen je sa Samsung Galaxy telefonima.

Istraživanje pokazuje da su između aprila 2023. i marta 2024. godine dva brenda sa najvećim zadovoljstvom korisnika: Apple i Samsung. Obe marke postigle su 82 poena, pri čemu je prvi porastao za 1 poen, a drugi za 2 poena. Samsung, koji je zaostajao prošle godine, sustigao je Apple u jednom potezu, a dva giganta su se ponovo izjednačila nakon 2022. godine.

Međutim, ASIC je otkrio da ako posmatramo samo zadovoljstvo korisnika 5G mreže, Samsung vodi ispred Apple brenda sa 83 boda u odnosu na 82 boda.

Google je zauzeo treće mesto na listi brendova mobilnih telefona u Sjedinjenim Državama, ali je njegov rezultat za 1 poen niži nego prethodne godine. Sada je izjednačen na trećem mestu sa Motorola telefonima i ocenom od 77 poena. Prosečna ocena preostalih brendova je bila samo 72 poena, što je blagi porast za 1 poen u poređenju sa istim periodom prošle godine.

ACSI veruje da se sa rastom popularnosti 5G mobilnih telefona, povećava zadovoljstvo potrošača. Nivo zadovoljstva korisnika 5G mobilnih telefona je za 9 procentnih poena veći nego kod tradicionalnih mobilnih telefona.

Da li se slažete sa rezultatima ovog istraživanja ili imate svog favorita?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (10)
  1. lepi kokan

    Мислим да је бесмислено питање... брате...

  2. Danas je jedno biti zadovoljan markom telefona a totalno drugo biti zadovoljan telefonom 🙄

  3. Der Schnitter

    Da ovo istraživanje sprovedu po celoj Srbiji na prvom mestu bi bila Nokia.

  4. Sa teslom u ruci

  5. Martin Mystere

    A sa Pikselom na grani

  6. nino77ns

    Ja sam nedavno kupjo ajfon 15pro max. Ne znajuci da nema pola funkcija kao samsung s23ultra Ovo je bi sok za mene... Ocekujuci da prilicno slicno rade. Ali kad god krenem nesto... Nema pola funcija... Zvuk smanjis. Sve se smanji... Ako pojacas. Sve tresti... Deljenje u aplikacijama je polovicno. Vecinase ni ne pojavi za deljenje...lightroom.. Radi ali ako ocete da uvezete presets recimo zip za 6000 komada... Nikad ne bi zavrslili... Dok u samsungu samo kao na racumaru kliknete inport i sve radi samo... Kamere su malo bolje za 5 posto od s23 ultra ostalo. Blago receno sranje... Samsung ima duap app sistem. Skriveni folder imate 3 telefona u 1 a ovde na ajfonu 1 sim. E sim postoji al lakse je menjati kartice... Tako jos 1000 stvati da ne nabrajam kolko je bokji android

  7. illidan

    import

    prodas iphone kupis samsung, resis se muke. barem je lako

  8. somborac

    Небих знао касти. У шали, користим четврту годину: Нова 5Т. Никад нисам био у прилици да користим наведене марке. У шали и поједностављено, написано.


  9. View image at the forums

    Sa kojom markom telefona su korisnici najsrećniji i najzadovoljniji?​
    Pretpostavljamo da već znate sa kojom markom telefona su korisnici najzadovoljniji, ali iznenađenje predstavlja činjenica da su Android „modeli“ uhvatili priključak sa iPhone uređajima

    Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...a-su-korisnici-najsrecniji-i-najzadovoljniji/

    Ja godinama koristim oneplus od 7 pro pa ovamo. Odličan ui, oblik telefona je takođe veoma dobar, odlično leži u ruci. Sa novijim modelima su i kamere veoma dobre,baterija je zadovoljavajuća ima veoma brzo punjenje, za pola sata od prazne do pune. I što je veoma važno, još uvek daju punjač uz uređaj.

  10. Martin Mystere

    Ne robujem brendu i koristim godinama ono za šta mi se u tom trenutku čini da mi najviše odgovara, samo je pitanje koji brend će to u momentu kupovine telefona da ponudi.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi