Trajanje Shorts videa se značajno produžava, stižu i nove funkcije

Od 15. oktobra, YouTube produžava maksimalno trajanje Shorts videa, uvodi poboljšane preporuke i dodatne funkcije za bolje iskustvo

Trajanje Shorts videa se značajno produžava, stižu i nove funkcije

Počevši od 15. oktobra, YouTube produžava maksimalno trajanje Shorts videa na 3 minuta. Oni su do sada trajali 60 sekundi ili manje. Ovo se odnosi na „video snimke koji su kvadratnog ili višeg odnosa stranica“. Neće biti nikakvih promena na video snimcima koji su postavljeni pre tog datuma. Google kaže da je ovo bila „najtraženija funkcija od strane kreatora“.

U narednim mesecima, YouTube će „poboljšati preporuke za duže Shorts“. Sada postoji stranica „Trends“ specifična za zemlju na vrhu pauziranog Shorta. Shorts plejer će uskoro direktno prikazivati komentare „pre nego što uđete u feed komentara“.

Novo trajanje Shorts videa donosi i promene u funkcijama

Slično tome, YouTube je predstavio ažuriranja za Shorts plejer kako bi „pojednostavio njegov izgled“. Dugmad više nisu popunjena već samo obrisi, dok je opis sveden na jedan red. Ova promena čini se još uvek nije vidljiva.

U međuvremenu, YouTube će obezbediti opciju „Prikaži manje Shorts“ u početnom feedu, iako je to samo privremeno. “Možete izabrati ovo podešavanje klikom na meni sa tri tačke u gornjem desnom uglu bilo koje mreže Shorts u vašem početnom feedu i mi ćemo vam privremeno prikazivati manje Shorts u početnom feedu”, piše na YouTube blogu.

Od dodatnih benefita za kreatore u kompaniji dodaju:

U narednim mesecima, moći ćete da pristupite ogromnom univerzumu YouTube sadržaja direktno iz vaše Shorts kamere, što će olakšati remiksovanje klipova iz vaših omiljenih video zapisa, muzičkih spotova i još mnogo toga. Čak ćete moći da povučete više klipova sa celog YouTube-a.“

Sada možete lako da ponovo stvorite magiju pomoću šablona! Pridružite se najnovijim trendovima, uskladite svoje klipove sa najpopularnijim zvucima i dodajte svoj jedinstveni stil. Možete isprobati šablone tako što ćete dodirnuti „Remix“ na Shortu koji vas inspiriše i odabrati „Upotrebi ovaj šablon“ da date svoj doprinos.“

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi