YouTube Shorts dobija gomilu novih funkcija i alata

YouTube Shorts nastavlja da se razvija sa novim alatima i funkcijama koje su dizajnirane da poboljšaju kreativnost i angažovanost za kreatore i gledaoce

YouTube Shorts dobija gomilu novih funkcija i alata

YouTube Shorts nastavlja da se razvija sa novim alatima i funkcijama koje su dizajnirane da poboljšaju kreativnost i angažovanost za kreatore i gledaoce. Nedavno je YouTube najavio nekoliko uzbudljivih ažuriranja tokom diskusije između glavne direktorke za proizvode Johanne Voolich i Rene Ritchie-a u serijalu “Release Notes”. Evo pregleda onog što nas očekuje:

Auto Layout za glatkije tranzicije
Jedna od glavnih funkcija koja uskoro dolazi na YouTube Shorts je Auto Layout. Prvobitno će biti dostupna na Android-u, a ovaj alat pojednostavljuje proces konvertovanja dužih videa u Shorts. Automatski prati i podešava glavni subjekt, obezbeđujući glatke tranzicije kroz dinamično pomeranje, zumiranje i sečenje. Ova funkcija obećava da će podići vizuelnu privlačnost Shorts-a, čineći ih uređenijim i zanimljivijim.

Tekst u Govor naracija
Kreatori sada mogu dodati novu dimenziju svojim Shorts-ima uz Tekst u Govor Naraciju. Nakon snimanja Shorts-a, jednostavno ubacite tekst i dodirnite ikonu „Dodaj glas“ da biste izabrali jedan od četiri različita glasa. Ova funkcija ne samo da poboljšava pristupačnost već pruža i kreativan način da narirate sadržaj direktno unutar videa.

Nalepnica “Dodaj Svoj” za Zajednički Sadržaj
Podstičući saradnju među kreatorima i gledaocima, YouTube uvodi nalepnicu “Dodaj Svoj”. Ova funkcija poziva gledaoce da učestvuju stvaranjem i deljenjem srodnog sadržaja, podstičući angažovanost zajednice i kreativnost.

Minecraft Efekti za Interaktivna Iskustva
U znak proslave godišnjice Minecraft-a, YouTube uvodi dva nova efekta: Minecraft Spring i Minecraft Rush. Ovi efekti uranjaju gledaoce u svet Minecraft-a i čak nude mini-igru unutar Shorts player-a. Zabavan dodatak koji poboljšava interakciju i zabavu gledalaca.

Stilizovani Titlovi za Pristupačnost
Kako bi Shorts bili pristupačniji i zanimljiviji, YouTube uvodi Stilizovane Titlove. Kreatori sada mogu dodati automatski generisane titlove direktno u svoje Shorts-e, prilagođavajući ih različitim fontovima i bojama. Ova funkcija ima za cilj da zadovolji gledaoce koji preferiraju ili zahtevaju titlove, obezbeđujući inkluzivnost na platformi.

Alati za Remix za Kreativnu Saradnju
U duhu saradnje, YouTube sada omogućava kreatorima da remiksuju remix. Bilo da učestvuju u plesnom trendu ili muzičkom lancu, kreatori mogu dodati svoj jedinstveni pečat na remiksovani sadržaj, podstičući kreativnost i interakciju zajednice.

YouTube Shorts angažovanost gledalaca i rast korisnika

Tokom diskusije, Johanna Voolich je istakla impresivan rast Shorts-a, koji beleži 70 milijardi dnevnih pregleda. Odgovarajući na pitanja kreatora, naglasila je važnost jačanja veze sa publikom kroz interaktivne metode kao što su odgovaranje sa više Shorts-a ili organizovanje uživo sesija.

Dok su neke funkcije već dostupne, druge se postepeno uvode ili se očekuje da će uskoro biti lansirane. YouTube nastavlja da inovira i usavršava Shorts, sa ciljem da kreatorima pruži moćne alate za kreiranje zanimljivog sadržaja i efikasno angažovanje sa publikom.

Sa ovim ažuriranjima, YouTube Shorts ostaje na čelu kratke video forme, omogućavajući kreatorima da istraže nove kreativne horizonte i angažuju gledaoce na inovativne načine. Kako se ove funkcije budu uvodile, kreatori mogu očekivati još više mogućnosti da izraze sebe i povežu se sa svojom publikom na dubljem nivou kroz Shorts.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi