YouTube testira Google Lens funkciju za pretragu videa pomoću Android kamere

YouTube uvodi novu Google Lens funkciju za pretragu video sadržaja putem kamere, trenutno dostupnu malom broju Android korisnika, zajedno sa novim AI alatima i strožim pravilima za sadržaj

YouTube testira Google Lens funkciju za pretragu videa pomoću Android kamere

YouTube nastavlja da inovira sa funkcijom pretrage putem Google Lens funkcije, koja sada korisnicima omogućava da pretražuju video snimke usmeravanjem kamere na objekat. Ova funkcija je trenutno u testiranju dostupna malom broju Android korisnika i pruža video uz standardne rezultate pretrage.

YouTube takođe dodaje AI elemente, kao što su AI-generisani zeleni ekrani i poboljšano sortiranje komentara, uz dodatna ograničenja za sadržaj vezan za oružje.

YouTube i Google Lens kombinacija za unapređenje

YouTube je već godinama jedna od najvećih platformi za video striming. Dok je sadržaj glavni razlog za njegov uspeh, kompanija stalno uvodi nove funkcije kako bi angažovala korisnike i kreatore sadržaja. Trenutno testiraju novu funkciju pretrage pomoću Google Lens-a, omogućavajući korisnicima da pretražuju video snimke jednostavnim usmeravanjem kamere na objekat.

Iako trenutno nema načina da se korisnici direktno prijave za ovu funkciju, oni koji su uključeni u eksperiment sada vide Google Lens taster u statusnoj traci za pretragu YouTube aplikacije u Android verziji. Pritiskom na ovu ikonu otvara se kamera, omogućavajući korisnicima pretragu jednostavnim usmeravanjem kamere na predmet. Rezultati pretrage prikazuju se kao YouTube rezultati pretrage, što olakšava pretragu video snimaka na zadatu temu.

Višestruki rezultati pretrage

Google Lens pretraga neće samo prikazivati video rezultate, već će takođe nuditi opciju za prikaz standardnih Google rezultata pretrage putem opcije „Search on Google“. Budući da je ovo test, funkcija trenutno nije dostupna svim korisnicima. Google navodi da je testiranje dostupno samo malom procentu YouTube korisnika na Android uređajima.

Pored nove funkcije Google Lens pretrage, YouTube je eksperimentisao sa dodavanjem više AI elemenata u svoju aplikaciju, kao što su AI-generisani zeleni pozadinski ekrani i efikasnije sortiranje komentara pomoću AI.

Takođe, YouTube je uveo neka velika ograničenja prošlog meseca, kao što su stroža pravila za sadržaj vezan za oružje, zajedno sa novom stranicom za gledanje. Korisnici mogu proveriti promene posetom web stranici ili preuzimanjem aplikacije, prenosi Android Police.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi