YouTube unapredio 'Erase Song' alatku uz pomoć AI

„Erase Song“ je dobrodošao dodatak YouTube Studiju na desktop i mobilnim uređajima, a trebalo bi da bude dostupan svim kreatorima u narednim nedeljama

YouTube unapredio 'Erase Song' alatku uz pomoć AI

YouTube uvodi unapređenu verziju svog alata „Erase Song“, dizajniranog da pomogne kreatorima da uklone zaštićenu muziku iz svojih videa bez uticaja na drugi zvuk. Ovo unapređenje predstavlja značajan korak napred za one koji su se suočili sa izazovima sa autorskim pravima na svoj sadržaj.

Najavljena ranije ove nedelje, nova verzija „Erase Song“ koristi AI tehnologiju za izolaciju i uklanjanje zaštićene muzike, dok čuva dijalog i druge zvuke. Ovaj alat je prethodno bio dostupan u beta verziji, ali sa ograničenom pristupačnošću i lošijim performansama. Trenutno unapređenje obećava efikasniju i širu upotrebu.

Prema YouTube, kreatori sada mogu birati da li će ukloniti zaštićenu pesmu, dok ostali zvuci ostaju netaknuti, ili će utišati sve zvuke. Ova funkcionalnost je detaljno opisana na YouTube-ovoj stranici za podršku, koja navodi da se alat primenjuje na videe sa autorskim pravima koja se odnose isključivo na zvuk.

Erase song ipak ima svoja ograničenja

Proces uklanjanja određenog audio segmenta iz završenog videa je složen, i YouTube priznaje da možda neće biti efikasan baš u svakom slučaju. Kompanija predlaže da, ukoliko alat ne uspe da ukloni zaštićeni sadržaj, kreatori mogu istražiti druge opcije kao što su utišavanje svih zvukova u pogođenim segmentima ili odrezivanje tih segmenata.

Postoje neka ograničenja u funkcionalnosti alata. Na primer, možda neće raditi na videima sa više od 100.000 pregleda, a vreme obrade može varirati, što ukazuje na potencijalna kašnjenja.

Uprkos ovim izazovima, unapređeni alat „Erase Song“ je dobrodošao dodatak YouTube Studiju na desktop i mobilnim uređajima. Trebalo bi da bude dostupan svim kreatorima u narednim nedeljama, nudeći moćan novi način upravljanja zaštićenim sadržajem na YouTube-u.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi