YouTube vratio opciju "Najstarije" za sortiranje videa

Platforma YouTube je ponovo uvela opciju "Najstarije" za sortiranje video zapisa na kanalima, vrativši je među preostale "Najnovije" i "Popularno"

YouTube vratio opciju "Najstarije" za sortiranje videa

Bez zvanične najave, YouTube je tiho vratio opciju “Najstarije” koja je korisnicima omogućavala da nađu video snimke na kanalima sortirajući ih kako i samo ime kaže, od najstarijih ka novijim. Opcija je vraćena na desktop i mobilnu verziju, nakon prošlogodišnjeg nepopularnog ukidanja.

Posle ukidanja, preostale su samo opcije “Najnovije” i “Popularno”, koje video snimke sortiraju prema popularnosti i sveže objavljenim video zapisima. To je izazvalo nezadovljstvo među korisnicima, a čak su i zaposleni na platformi mislili da je u pitanju greška podseća PCMag.

Međutim, ispostavilo se da nije i da ukoliko žele da nađu najstarije video snimke sa kanala koji su godinama aktivni, moraju da potroše mnogo vremena i živaca listajući sadržaj u nedogled.

Sada korisnici mogu da se raduju jer je ova funkcija posle očigledno lošeg poteza vraćena na platformu, štedeći im tako vreme i energiju.

Međutim, upravo to što nije bilo zvanične objave o vraćanju opcije pomalo budi sumnju u to da li je odluka konačna ili predstavlja samo eksperiment. Ukoliko je prvo tačno, svakako da će ova vest mnoge obradovati.

YouTube u poslednje vreme uvodi izmene na platformu kao što je ukidanje funkcije Stories (Priče) najavljeno za 26. jun, ali i nepopularno testiranje zabrane blokera reklama. Na taj način, kompanija tera korisnike da ukoliko žele da gledaju video snimke ili slušaju muziku bez dosadnih i sve više prisutnih rekama, za to iskustvo pređu na pretplatnički servis YouTube Premium.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi