Zašto Apple uklanja antivirus aplikacije iz store-a?

Apple ne voli poruke koje antivirus aplikacije šalju korisnicima u njihovoj App Store prodavnici, a jedna od njih je i da iOS 8.2 nije dovoljno bezbedan.

Po svemu sudeći Apple ne voli poruke koje antivirus aplikacije šalju korisnicima u njihovoj App Store prodavnici, a jedna od njih je i da iOS 8.2 nije dovoljno bezbedan, te da mu je potrebna third-party aplikacija kako bi se pobrinula za probleme ranjivosti. Kompanija je sada u tom smislu počela da uklanja antivirus i anti-malware aplikacije iz svog App Store-a. Intego, developer VirusBarriera je izvestio da je Apple uklonio ovu aplikaciju sa porukom da je imala pogrešan opis. Pokušaj da ponovo otpremi aplikaciju sa drugačijim, mnogo jasnijim opisom, opet je naišao na blokadu. Kako Intego navodi, ovo se dešava i drugim kompanijama koje postavljaju antivirus aplikacije u App Store. Ono što se nezvanično može čuti je da Apple ne želi da korisnici misle da je iOS 8 ranjiv proizvod. Ipak, VirusBarrier aplikacija je skenirala mejlove i Cloud fajlove a ne i sam iOS uređaj pa je bila korisna za korisnike.
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi