Zašto je preskočen Windows 9 naziv? Zbog Windowsa 95

Glasina koja se pojavila na internetu kaže da u slučaju Microsofta, Windows 10 naziv nije marketinške, već čiste tehničke prirode

Kao što ste do sada već obavešteni, Windows 9 će se zapravo zvati Windows 10. U početku nas je ova odluka zbunjivala, mada je u IT svetu i ranije bilo nekoliko slučajeva kada su proizvođači želeli “preko reda” da dođu do oznake 10 u slučaju svojih softvera i operativnih sistema. Međutim, glasina koja se pojavila na internetu kaže da u slučaju Microsofta razlog nije marketinške, već čiste tehničke prirode.
Ističe se da kod mnogih programa adresira Windows 95 i Windows 98 verzije sistema, a sam kod nije formiran tako da gleda da li posle, na primer, Windows 9 unosa postoji dodatna cifra. Ovo nije zvanična informacija, ali se objašnjava da je Microsoft zbog toga odlučio da najnoviji sistem nazove Windows 10. Programer Džef Etvud je podsetio da su se slični problemi pojavljivali u slučaju Windows 2000 sistema i pojedinih Pentium procesora. Sa druge strnne, Microsoft je znao da pojedine operativne sisteme interno naziva na drugi način kako bi izbegao ovakve probleme, pa za sada ostaje pitanje da li je to zapravo razlog preskakanja Windows 9 naziva.
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi