Zašto ova mala One UI 7.0 promena, deluje zapravo kao prilično važna stvar

Promena izgleda indikatora baterije u One UI 7.0, iako suptilna, donosi osveženje nakon decenije identičnog dizajna, nagoveštavajući dublje promene koje Samsung možda priprema

Zašto ova mala One UI 7.0 promena, deluje zapravo kao prilično važna stvar

Kao što ste verovatno već čuli nekoliko puta, predstojeće ažuriranje One UI 7.0 promeniće mnoge stvari u vezi sa izgledom i osećajem u radu sa Samsung Android verzijom. Međutim, koliko god čudno zvučalo, jedna od najznačajnijih promena koju bi One UI 7.0 trebalo da donese, zapravo je prilično neprimetna na prvi pogled.

Ukoliko su neki od preliminarnih snimaka izgleda One UI 7.0 ekrana tačni, Samsung planira da potpuno redizajnira indikator baterije u statusnoj traci. Kao što je prikazano na snimku ekrana ispod, predstojeće UI ažuriranje će navodno zameniti trenutni indikator baterije u statusnoj traci sa onim u obliku pilule.

Na prvi pogled možda ne deluje mnogo, ali ovaj redizajn, koji biste mogli nazvati banalnim, zapravo je važniji nego što biste pomislili, osim ako ne počnete da kopate po istoriji One UI i TouchWiz-a.

Indikator baterije je nepromenjen već deceniju

Izgled indikatora baterije u statusnoj traci nije se mnogo promenio od izlaska TouchWiz Nature UI 3.0 i Galaxy S5 u 2014. godini.

Poslednjih deset godina imali smo otprilike isti jednobojnu, vertikalno poravnatu ikonu u obliku baterije sa simbolom munje na vrhu kada se telefon puni. Čak i pre nego što je TouchWiz Nature UI 3.0 postao dostupan 2014. godine, indikator statusa baterije izgledao je otprilike isto, osim što je bio u više boja i imao zelenu unutrašnjost sa belom konturom.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Vrlo male promene su se desile tokom poslednje decenije. Uglovi indikatora baterije su postali nešto zaobljeniji, ali to je otprilike to.

Prelazak sa proverenog dizajna na novi indikator u obliku pilule u statusnoj traci, neće napraviti veliku razliku u korisničkom iskustvu. Nekima se možda neće ni svideti ova promena jer je ponekad veoma teško se prilagoditi promenama.

Međutim ovo je jedan od najzanimljivijih redizajna upravo zato što indikator statusa baterije nije ažuriran tako dugo. Na neki način, to daje veću težinu ideji da Samsung možda ide dodatnu milju unapred sa One UI 7.0 ažuriranjem, baš kao što su neke glasine i predviđale. I deluje značajno zbog svoje istorije. Barem, tako deluje ljudima sa Sammobile-a.

Možda im se nešto dopada i više nego što bi trebalo. Bilo kako bilo, radujemo se One UI 7.0 i nadamo se da će Samsung uskoro objaviti prvu beta verziju. Kompanija nije potvrdila datum, ali glasine kažu da bi beta program mogao biti objavljen već u septembru.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Tarpeson

    Čitav članak o ikonici baterije i njenoj evoluciji...

  2. Moraću da stavljam naočare za čitanje ukoliko budem želeo da vidim procenat baterije.
    Ovako kako je sada, bar je pregledno i čitljivo.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi