34-inčni Alienware QD-OLED monitor dobija cenu

Kompanija je konačno odlučila koliko će naplatiti novi monitor, iako još uvek nema fiksnog datuma dostupnosti

 
Sećate se onog 34-inčnog QD-OLED monitora koji je Alienware najavio na CES-u ranije ove godine? Kompanija je konačno odlučila koliko će ga naplatiti, iako još uvek nema fiksnog datuma dostupnosti. Po ceni od 1.299 USD, AV3423DV će biti skuplji za 100 USD od AV3821DV, koji poseduje 38-inčni Nano IPS panel sa rezolucijom 3840 x 1600, umesto 34-inčnog QD-OLED panela sa rezolucijom od 3440 x 3440 x 14.Očigledno, dve tehnologije ekrana nisu uporedive, ali to je barem pokazatelj koliko će QD-OLED biti skup na početku, u poređenju sa tradicionalnijim tehnologijama ekrana. Oba ekrana poseduju G-Sync Ultimate, tako da nije kao da je Dell pokušao da odseče uglove.
 
Alianwaretekst.jpg
AV3423DV nudi veću brzinu osvežavanja od 175 Hz naspram 144 Hz za AV3821DV, što može biti prednost nekome, ali zvanični HDR sertifikat je čudno samo HDR 400 naspram HDR 600, uprkos činjenici da Dell tvrdi da može da isporuči do 1000 cd/m². Međutim, nivoi crne boje AV3423DV bi trebalo da budu znatno bolji, kao i raspon boja. Rečeno je da će ekran biti dostupan negde početkom ovog proleća, verovatno prvo na američkom tržištu, javlja TechPowerUp.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi