AirPods dodatak kao nakit koji čuva i puni slušalice – Apple podneo zahtev za patent

Kompanija iz Kupertina podnela je novi zahtev za patent – AirPods kao nakit u vidu kopče koji bi ujedno sprečavao lako gubljenje i punio slušalice

AirPods dodatak kao nakit koji čuva i puni slušalice – Apple podneo zahtev za patent

Vrsta ogrlice ili kopče koja se može nositi oko vrata, pričvrstiti na odeću ili torbu je u stvari novi Apple zahtev za patent. Naime, AirPods kao nakit bi na taj način omogućio korisnicima ovih slušalica da ih teže izgube, a ujedno da ih napune, vidi se u dokumentaciji koju je ova kompanija podnela američkoj kancelariji za patente USPTO.

Kompanija iz Kupertina ima ideju da pretvori slušalice u praktično novi uređaj, koji može da služi i kao modni dodatak. AirPods, kao i druge bežične slušalice ovog tipa su veoma popularne jer omogućavaju slušanje muzike i telefoniranje bez ikakvih kablova, a uz to nisu glomazne.

Međutim, kao i drugi proizvodi, i one imaju svoje mane. Jedna od njih je ta što ih je lako izgubiti, samim tim što su male, iako imaju svoju futrolu u kojoj se ujedno pune. Ta kutijica je takođe često mala i ona se lako može izgubiti. Druga mana je to što ih ne možete koristiti dok se pune, jer moraju biti u kućištu.

Upravo ovim problemima Apple pokušava da stane na put novim dodatkom za slušalice za koji je podneo patent. Dodatak bi omogućio korisnicima da lakše sačuvaju svoje slušalice, a kako izgleda, čak i da ih koriste dok se pune. Naime, ova spravica bi mogla da služi i kao zvučnik, proizvodeći zvuk koji „samo vi“ možete da čujete, čak iako su drugi ljudi u blizini. To praktično znači da biste mogli da nastavite da koristite slušalice dok se one pune.

Uz to, on bi mogao da ima i svetla koja pokazuju koliko je baterije slušalicama ostalo, a proizvodio bi se u različitim oblicima i veličinama. Jedan od oblika je ogrlica koja ima dva kraja koji se mogu spojiti oko vrata, a svaki kraj ima svoje mesto za AirPods.

Drugi oblik podseća na kopču ili vrstu prstena koji se može pričvrstiti na odeću, torbu, privezak za ključeve ili ručni zglob. Tako bi slušalice uvek mogle da budu uz svoje korisnike, na sigurnijem nego u kutijici, dok se paralelno pune.

Iako definitivno deluje zanimljivo, čak iako patent bude usvojen, ne mora da znači da će kompanija proizvod zaista i napraviti. Postoji mnogo patenata za stvari koje naposletku nikada ne budu napravljene. Međutim, uzevši u obzir da bi ovo bila veoma korisna spravica, verujemo da je američkoj firmi u interesu da proizvod i lansira.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi