Apple AirPods kao pomoć osobama sa slabim sluhom

Apple traga za načinom kako da pomogne osobama sa zdravstvenim problemima. Ovog puta su u centru pažnje Apple AirPods slušalice i osobe sa tegobama sluha.

Apple AirPods kao pomoć osobama sa slabim sluhom

Apple uređaji sve češće dobijaju napredne funkcije usmerene ka asistenciji kod očuvanja određenih zdravstvenih funkcija. Kao što već znate Apple Watch je veoma moćan uređaj sa brojnim funkcijama za zdravstvenu asistenciju.

Nosivi pametni uređaji mogu spasiti korisnike u različitim situacijama zahvaljujući naprednim mogućnostima kao što su detekcija pada, detekcija sudara, praćenje srčanog rada i rana upozorenja u poremećaju rada srčanog mišića. Na red su došle Apple AirPods slušalice kao ispomoć osobama sa oštećenjem sluha.

Kompanija iz Kupertina neprekdno traga za načinom kako da proširi spisak funkcija koje pomažu održanju dobrog zdravstvenog stanja njihovih korisnika. Trenutno se razmatra mogućnost da AirPods slušalice mogu poslužiti kao slušni aparat kod osoba sa oštećenjem sluha.

Prema rečima analitičara, funkcije vezane za zdravlje će sve ćešće biti korišćene na Apple uređajima tokom narednih godina.

Apple AirPods kao zamena za slušni aparat?

Najnoviji izveštaj koji prenosi Bloomberg, govori u prilog činjenici da je Apple ubrzao napore kako da proširi spisak funkcija zdravstvene asistencije na različitim uređajima.

Apple Watch je savršen primer takvog uređaja.  Prošle godine, Apple Watch 8 predstavio je temperaturni senzor koji može da prati telesnu temperaturu vašeg tela dok spavate i funkciju praćenja ciklusa. Od sada, AirPods slušalice bi mogle da igraju vitalnu ulogu kao pomoć korisnicima sa oštećenjem sluha.

Imajte na umu da ovo nije prvi put kako Apple razmatra korišćenje AirPods slušalica kao alata za funkcije zdravstvene pomoći. Postoje dodaci koji se već isporučuju, poput Conversation Boost funkcije na AirPods Pro modelu, a koji omogućava korisnicima da aktivno slušaju okolinu bez ikakvog napora.

Međutim, Apple uređaji još uvek nisu zvanično zamenili slušne aparate i za to će biti potrebno vreme i dalji razvoj tehnologije. Pored toga, da bi ova funkcija slušalica zamenila konvencionalne slušne aparate, Apple mora prvo da dobije odobrenje za ovu tehnologiju od američke FDA agencije.

Sve u svemu, Apple bi mogao da otvori jedan potpuno novi segment uređaja sa spiskom funkcija koje bi dodatno poboljšale prodaju.

Pored toga, trenutne verzije AirPods slušalica već dolaze sa potrebnom tehnologijom i ako Apple smatra potrebnim, mogao bi omogućiti da funkcija radi na isti način kao i slušni aparat koristeći samo ažuriranje softvera.

Bez obzira na to, detalji o Appleovim planovima su ranoj fazi i Bloomberg navodi da bi Apple mogao za godinu ili dve da u potpunosti afirmiše i lansira ovu tehnologiju na tržištu široke potrošnje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi