Watch Series 8 dolazi sa senzorom telesne temperature ove godine nakon što Apple reši probleme sa algoritmom

Iako smo već čuli brojne detalje o iPhone-u 14, poznati Apple analitičar je podelio detalje o Apple Watch Series 8, sugerišući da će imati senzor telesne temperature

 
Apple će ove godine lansirati gomilu novih proizvoda, uključujući novu seriju iPhone 14 i nove modele Apple Watch-a. Iako smo već čuli brojne detalje o iPhone-u 14, poznati Apple analitičar je podelio detalje o Apple Watch Series 8, sugerišući da će imati senzor telesne temperature. Ovo nije prvi put da čujemo detalje o senzoru za praćenje telesne temperature na ovom uređaju. Ranije se pričalo da će senzor doći na kompanijine nosive uređaje sa lansiranjem Apple Watch Series 7. Međutim, zbog nekih poteškoća, Apple ga je tada izostavio iz kalkulacije. Sada, analitičar Ming-Chi Kuo navodi u nizu tvitova da će gigant iz Kupertina lansirati Apple Watch Series 8 sa senzorom telesne temperature.Kuo je takođe objasnio razlog zašto Apple nije ugradio senzor u Apple Watch Series 7, što je prvobitno nameravao. On navodi da algoritmi senzora telesne temperature koje je Apple razvio nisu ispunili zacrtane zahteve pre nego što je uređaj ušao u testiranje inžinjerske validacije ili EVT. Tog trenutka, kompanija je morala da odustane od svog plana i rezerviše tehnologiju za sledeću godinu. Kuo navodi da će senzor telesne temperature biti dostupan sa lansiranjem Apple Watch Series 8 ako potrebni algoritmi ispune standarde kompanije.
 
AppleWatchSeries81740x416.jpg
Problem je i dalje prisutan jer hardver Apple Watch-a ne može sam da odredi osnovnu telesnu temperaturu. Od sada, mora se u velikoj meri oslanjati na softver za merenje promenljive telesne temperature usled promena u okruženju. Da bi se uhvatio u koštac sa ovom situacijom, Apple mora da usavrši algoritme kako bi očitavanja telesne temperature bila tačnija. Zbog istih komplikacija, Kuo sugeriše da se Samsung muči da ugradi senzor u svoje modele Galaki Watch-a, prenosi WCCCFTech.Ipak, očekujemo da će Apple Watch Series 8 dobiti senzor telesne temperature, kasnije ove godine kadda bude predstavljen. Ranije smo čuli da će Apple objaviti i robusniju varijantu pametnog sata. Pored toga, kompanija takođe radi na povezivanju sa satelitima za svoj sat. Imajte na umu da konačnu reč ima Apple, tako da se ove nezvanične informacije moraju uzeti sa malom rezervom.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi