AirPods Pro 2 kao slušni aparati: Apple dobio odobrenje FDA za novu funkciju

Apple je najavio da će njihove najnaprednije bežične slušalice služiti i kao slušni aparat koji se može kupiti bez recepta, zahvaljujući softverskom ažuriranju

AirPods Pro 2 kao slušni aparati: Apple dobio odobrenje FDA za novu funkciju

iPhone 16 je zauzeo centralno mesto na Apple-ovom događaju „It’s Glowtime“, ali najzanimljivija vest došla je iz potpuno druge linije proizvoda. Naime, među mnoštvom nove hardverske opreme pojavilo se intrigantno softversko ažuriranje za već postojeći proizvod na tržištu: AirPods Pro 2.

Apple je najavio da će njihove najnaprednije bežične slušalice služiti i kao slušni aparat koji se može kupiti bez recepta, zahvaljujući softverskom ažuriranju, pod uslovom da dobije odobrenje od Uprave za hranu i lekove SAD (FDA).

FDA je u četvrtak objavila da je odobrila ono što naziva „prvim softverskim uređajem za slušni aparat koji se može kupiti bez recepta, funkciju Hearing Aid Feature“, piše TechCrunch. Konkretno, odobrila je softversko ažuriranje koje omogućava tu funkcionalnost.

Gubitak sluha je značajan zdravstveni problem koji pogađa milione Amerikanaca“, navodi Mišel Tarver iz FDA u saopštenju. „Današnje odobrenje za stavljanje na tržište softvera za slušni aparat koji se može kupiti bez recepta na široko dostupnom potrošačkom audio proizvodu predstavlja još jedan korak koji unapređuje dostupnost, pristupačnost i prihvatljivost podrške za sluh za odrasle sa percipiranim blagim do umerenim gubitkom sluha.

Ova vest je delimično omogućena potezom FDA iz oktobra 2022. godine da dozvoli prodaju slušnih aparata bez recepta. Taj potez je doveo do pojave nove industrije lakše dostupnih slušnih uređaja.

Funkcija će biti dostupna putem podešavanja u iOS 18 kada su povezane AirPods Pro 2 slušalice. Funkcija slušnog aparata radi tako što podešava različite nivoe frekvencija kako bi pojačala ključne zvuke poput ljudskog glasa. Korisnici će morati da dobiju rezultat koji ukazuje na blagi do umereni gubitak sluha kako bi iskoristili novu funkciju. Alternativno, mogu i da učitaju rezultate testa od lekara.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi