AMD Adrenalin 23.2.1 donosi bolje performanse

AMD Adrenalin je stigao u poboljšanoj verziji upravljačkog softvera sa oznakom 23.2.1, prve ovog meseca sa WHQL sertifikatom

Novi AMD Adrenalin upravljački softver za sve Radeon grafičke kartice donosi podršku za najnovije ekstenzije Vulkan grafičkog API-a, kao i čitavu grupu poboljšanih funkcija sa osetnijim ubrzanjem performansi u najpopularnijim igrama za AMD Radeon RX 6000 familiju grafičkih kartica.

Ubrzanja koja novi upravljački softver i drajveri donose naspram ranijih verzija pod Windows 11 operativnim sistemom, su u najmanju ruku izuzetna. Rezultiraju čak do 27% boljim prosečnim frejmrejtom u igrama. Takođe, ubrzanja će osetiti vlasnici bilo koje Radeon grafičke kartice iz RX 6000 familije, a ponajviše najpopularniji modeli – 6600XT s jedne, odnosno 6900XT s druge strane.

AMD Adrenalin 23.2.1 će usrećiti RX 6000 RDNA 2 vlasnike

Pored raznih optimizacija i ubrzanja performansi, novi AMD Adrenalin upravljački softver, donosi i niz novih mogućnosti vlasnicima AMD Radeon RX 6000 serije GPU-ova.

Učinjene optimizacije za H.264 i H.265 video formate, pomažu u postizanju boljeg kvaliteta strima, a ažuriranja za AMD Link ce poboljšati rad među povezanim Radeon uređajima na daljinu, kada je moguće igrati se sa bilo kog mesta u svetu na praktično bilo kom uređaju.

Korisnici koji se oslanjaju na OBS za svoje potrebe za strimovanjem, dobijaju optimizovani enkoder za Radeon RX 6000 i RX 7000 seriju grafičkih kartica u najnovijoj verziji OBS aplikacije. Ovo se posebno odnosi na podršku za ubrzanje AV1 kodiranja na grafičkim karticama Radeon RX 7000 serije.

Više detalja o svim novinama i optimizacijama koje je donela verzija 23.2.1 WHQL sertifikovanog AMD Adrenalin softvera, pronađite na zvaničnom AMD blogu.


Foto: Shutterstock

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. CountMike

    Meni sa Rx 6600 je donelo poprolično čaik i u 2D, nekih 7-8% a u 3D u zavisnosti od testa i do nekih 20ak%.

  2. kUdtiHaEX

    Jednoga dana AMD (ATi) će naučiti da naprave normalne drajvere.

  3. CountMike

    Problem je što uče od Nvidije.

  4. kUdtiHaEX

    Šta, kako se pišu dobri drajveri? Ako je tako onda im slabo ide to učenje.

  5. alex303

    Oni to rade polako. Trebalo im je samo 20 godina da naprave kršteni OpenGL drajver.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi