AMD predstavio plan za naredne dve godine

AMD je otkrio svoje planove u sledećih par godina. Okosnicu ćine Zen 5 procesori i RDNA 3 arhitektura GPU procesora, zajedno sa novim EPYC serverskim procesorima i snažnijim nastupom na AI tržištu...

Na okupljanju koje je održano povodom Dana finansijskih analitičara, AMD je predstavio sveobuhvatnu strategiju za sledeću fazu rasta tržišta od 300 milijardi dolara čiju okosnicu čine njihovi vodeći računarski proizvodi visokih performansi i skalabilni proizvodi koji obuhvataju: data-centre, ugradna rešenja, PC i gaming tržište. Na ovom događaju, AMD je predstavio:

Nove planovi za hardver i softver za računarssku arhitekturu visokih performansi (Zen 5, “Infinity Architecture 4”), grafiku (RDNA3, CDNA3) i adaptivne arhitekture (XDNA), sve to zajedno sa višegeneracijskim AI softverskim planom koji će omogućiti AI programerima izradu najraznovrsnijeg softvera  na svojim CPU, GPU i fleksibilnim SoC proizvodima.
Prošireni asortiman proizvoda za nova tržišta, uključujući:

o Prvi APU za data-centar – AMD Instinct MI300 akcelerator, koji koristi revolucionarni dizajn 3D čipa, kombinujući AMD CDNA 3 GPU, Zen 4 CPU, keš i HBM čipove;
o Proširena linija AMD EPYC, uključujući prvi AMD EPYC procesor optimizovan za implementaciju inteligentnih “edge” rešenja i komunikacija (“Siena”) i optimizovana verzija 4. generacije EPYC procesora sa AMD 3D V-Cache tehnologijom (“Genoa-X”), biće spremna za lansiranje u 4. kvartalu 2022. godine kao najefikasniji, trenutno dostupni serverski procesor opšte namene;
o Prvi procesori koji integrišu AMD XDNA adaptivni IP, mobilni procesori bazirani na “Zen 4” arhitekturi “Phoenix Point” planirani su za 2023. godinu;
o Detalji o tome kako će AMD proširiti svoju poluprilagođenu ponudu silicijuma.

Strategija za vođenje sveobuhvatnog tržišta mašinske inteligencije sa skupom hardverskih i softverskih mogućnosti u kombinaciji sa Xilinx-ovom tehnologijom.
Ažurirani dugoročni finansijski model i segmente izveštavanja kako bi se uskladili sa njihovim strateškim krajnjim tržištima.
“zajedno napredujemo_” – nova platforma brenda kako bi upotpunili evoluciju AMD-ove inovacijske priče i vodećih proizvoda kompanije. 

Saopštenje za medije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi