AMD predstavio Radeon Pro WX seriju profesionalnih grafičkih karti

Tri nove AMD Radeon Pro WX profesionalne grafičke karte pokreće nova Polaris arhitektura, a u pitanju su modeli Radeon Pro WX 4100, WX 5100 i najjači WX 7100.

AMD je promenio svoje kompletno brendiranje profesionalnih grafičkih karti, koje je predstavio tokom Siggraph 2016 događaja. Radeon Pro menja FirePro brending, čime AMD smešta sve svoje grafičke karte pod Radeon brend.

Tri nove AMD Radeon Pro WX profesionalne grafičke karte pokreće nova Polaris arhitektura, a u pitanju su modeli Radeon Pro WX 4100, WX 5100 i najjači WX 7100. AMD ističe da će sve tri grafičke karte imati cenu ispod 1000 dolara, dok će WX4100 i WX5100 koštati dosta ispod 1000 dolara. WX u oznaci grafičkih karti stoji za “workstation experience”.
amd2_26.jpgAMD nije objavio kompletne specifikacije novih Radeon Pro i Radeon Pro WX grafičkih karti, ali znamo da je Radeon Pro WX7100 prošao Valve Steam VR ready test, što znači da je ova grafička karta trenutno najpristupačnije VR-reday profesionalno rešenje.
amd3_7.jpgSve nove Radeon Pro i Radeon Pro WX grafičke karte su dizajnirane i izrađene od strane AMD-a. Trenutno, nema konkretnih cena pomenutih modela, a grafičke karte će biti dostupne do kraja godine.Izvor: TweakTown Sve informacije u vezi sa kompanijom AMD, možete pogledati na AMD stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi