AMD proširuje podršku za AI razvoj na dodatne Radeon grafičke procesore

Obogaćivanjem svoje ponude hardvera za AI razvoj, AMD proširuje podršku na dodatne Radeon grafičke procesore bazirane na naprednoj RDNA 3 arhitekturi

AMD proširuje podršku za AI razvoj na dodatne Radeon grafičke procesore

Nastavljajući sa svojom predanošću da AI učini dostupnijim istraživačima i programerima, AMD proširuje podršku i svoju ponudu hardvera za AI razvoj na softverskim paketima sa otvorenim softverskim ekosistemom – AMD ROCm 6.0 .

Sa ROCm 6.0, AI istraživači i ML inženjeri sada mogu razvijati na AMD Radeon PRO W7800 i Radeon RX 7900 GRE grafičkim procesorima za PC, uz prethodno dodatu podršku za druge GPU-ove bazirane na naprednoj AMD RDNA 3 arhitekturi — AMD Radeon PRO W7900, Radeon RX 7900 XTX i Radeon RX 7900 XT.

Sa podrškom za široki portfolio ponude hardvera, AMD osnažuje AI zajednicu da pristupi moćnim GPU-ovima po različitim cenama i nivoima performansi kako bi ubrzao svoja AI radna opterećenja.

AMD je takođe najavio da ROCm 6.0 sada podržava ONNX Runtime, omogućavajući korisnicima inferenciju na širem rasponu izvornih podataka na lokalnom AMD hardveru, kao i dodavanje INT8 putem MIGraphX — AMD-ovog vlastitog mehanizma za inferenciju grafova za različite tipove podataka – FP32 i FP64.

AMD će nastaviti svoje stalne napore da AI učini dostupnijim programerima i istraživačima sa proširenom podrškom za hardver i mogućnosti koje će biti objavljene tokom vremena. Kako biste saznali više o AMD ROCm 6.0, pogledajte AMD-ov blog ovde.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi