Apple AirPods Pro 3 slušalice dobijaju mogućnost otkrivanja srčanih bolesti sledeće godine?

Hoće li AirPods Pro 3 sledeće godine otkrivati srčane bolesti? Apple-ov patent otkriva nove zdravstvene funkcije

Apple AirPods Pro 3 slušalice dobijaju mogućnost otkrivanja srčanih bolesti sledeće godine?

Apple postepeno pretvara AirPods slušalice u profesionalni zdravstveni uređaj. Na događaju predstavljanja iPhone 16, Apple je najavio da će otključati funkciju “slušnog aparata” za AirPods Pro 2 putem softverske nadogradnje.

Ova funkcija je nedavno dobila sertifikat FDA (Američka Uprava za hranu i lekove), pokazujući Apple-ovu nameru da AirPods postane ozbiljniji deo zdravstvene opreme.

Prema izveštaju 9to5mac, u kodu iOS 18 pronađeno je da Apple testira funkciju merenja otkucaja srca za AirPods. Kod opisuje poruku koja glasi: “Nosite obe slušalice da biste pratili otkucaje srca tokom vežbanja i poslali ih u Apple Health.”

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Pored toga, izveštaj takođe navodi da, prema izvorima bliskim kompaniji, novi zdravstveni senzor koji može meriti otkucaje srca nije ograničen samo na AirPods Pro 3, koji će biti lansiran sledeće godine. Apple takođe planira da koristi istu tehnologiju u sledećoj generaciji Powerbeats Pro slušalica.

Drugi izvori su otkrili da najnoviji Apple-ov patent pokazuje da AirPods u budućnosti možda neće samo meriti otkucaje srca, već bi mogao biti korišćen i za otkrivanje srčanih bolesti. Ipak, kao i kod prethodnih Apple-ovih patenata, ostaje nepoznato kada će ove tehnologije biti masovno proizvedene i primenjene na krajnje proizvode.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi